Inloggen

Zoeken

JOUW ONLINE NATUURSLAGER VOOR DIERVRIENDELIJK, DUURZAAM, MEUKVRIJ EN GRASGEVOERD NATUURVLEES

Het vlees van de Schotse Hooglander, Black Angus, het Schoonebeker schaap en Tamworth varken is meukvrij, dus: antibioticavrij, e-nummersvrij, suikervrij en glutenvrij. Puur natuur! De grasgevoerde natuurvleespakketten worden door onze natuurslager na het verwerken direct vacuüm verpakt en ingevroren. Leen Menken - onze diepvrieskoerier - brengt jouw bestelling diepgevroren bij je thuis.

LANDSCHAPBEHEERDERS

De verkoop van het grasgevoerde natuurvlees is een belangrijk onderdeel van het beheersplan van de (natuur)gebieden die de Woeste Grond beheert. De verkoop van het vlees zorgt namelijk voor inkomsten, waardoor wij niet afhankelijk zijn van subsidies. Doordat wij onze dieren inzetten als landschapsbeheerders houden wij de Nederlandse natuur in stand. Oerrassen, als de Schotse Hooglander, de Aberdeen Angus, de Maine Anjou, het Schoonebeeker schaap en het Tamworth varken, worden gehouden in open natuurgebieden.

PUUR NATUUR

Doordat de dieren natuurlijkvriendelijk worden gehouden en eten wat zij in de natuur tegenkomen heeft het vlees van deze dieren een krachtige en kruidige smaak. Toevoeging van kruiden is daardoor bijna niet nodig. De smaak kan zelfs per seizoen variëren, omdat de struiken en gewassen die zij per seizoen eten eveneens kunnen variëren.

ANTIBIOTICA VRIJ GRASGEVOERD NATUURVLEES

Het assortiment vlees dat de Woeste Grond biedt is zeer uitgebreid. Je kunt bij ons terecht voor rundvlees, varkensvlees van bosvarkens, schapenvlees, biologisch kippenvlees en vis. In tegenstelling tot veel andere aanbieders van natuurvlees is ons natuurvlees zowel los als in pakketten verkrijgbaar. Daarnaast bieden wij panklare producten aan zoals hamburgers, saucijzen, gehakt, worst, rollades, rundervinken, tartaar en biefstukreepjes. Onze pakketten variëren van BBQ-pakketten, Stoofvleespakketten, Soeppakketten, Gehaktpakketten tot Gemengde pakketten. Het vlees is afkomstig van onze eigen kuddes, maar wordt ook ingekocht bij onze collega natuurboeren. Ook kopen wij vlees van de Polderhoen en bijvangst (vis) van Wieringer vissers uit Den Oever diverse vissoorten in zodat we voor ieder wat wils hebben.

ONLINE NATUURSLAGER

Het vlees wordt in onze eigen slagerij verwerkt. De dieren worden hierbij van kop tot staart gebruikt. Hierdoor wordt er vrijwel niks weggegooid en verkopen wij naast mooie stukken natuurvlees ook organen, botten, runderbouillon, kippenbouillon en droge worsten. Ook verkopen wij de vergeten stukken vlees, zoals het pianostuk, de bavette, het staarstuk en de diamanthaas.

MEUKVRIJ

Zodra het vlees is gesneden wordt het vacuüm verpakt en direct ingevroren naar -20 graden Celsius. Hierdoor is de kwaliteit en de versheid van het product gegarandeerd. Voor het kruiden van het vlees gebruiken wij uitsluitend biologische kruiden, glutenvrije producten en keltisch zeezout. Hierdoor is ons vlees antibioticavrij, e-nummervrij, suikervrij en glutenvrij.

EEN STEENTJE BIJDRAGEN

Wij proberen waar mogelijk duurzaam en maatschappelijk verantwoord te opereren. Dit blijkt onder andere uit het feit dat wij vanaf 2016 een leerbedrijf zijn geworden. We zijn hierbij een project gestart waarbij wij jongeren met een etiket een kans willen bieden te re-integreren op de arbeidsmarkt.
Door ons vlees te kopen kies je er niet alleen voor vlees dat op een diervriendelijke manier wordt geproduceerd, je zorgt ook voor de instandhouding van de Nederlandse natuur en je draagt een steentje bij aan de maatschappij.
Natuurvlees dat geschikt is voor iedere vleesliefhebber, wat wil een mens nog meer?

Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!