Inloggen

Zoeken

ONGESMOLTEN NIERVET

BOTTEN & ORGANEN

Uitgebakken niervet was een belangrijk product in de keuken van onze grootouders. Niervet is nu weer terug van weggeweest en wordt weer in diverse keukens gebruikt. LET OP: je moet het vet nog zelf smelten.


± 1000 gram


€5,95 per kilo

€5,95
Preloader

Ingrediënten: 100% rund.

 

Zo maak je ossenwit van Niervet:

Snijd het vlees dat nog aan het vet zit er zoveel mogelijk af.

Snijd het vet in kleine stukjes.

Smelt het vet langzaam op zo'n laag mogelijke temperatuur geduurde 4 uur in een pan met dikke bodem en een sudderplaatje.

Als het vet gesmolten is: haal je het door een zeef en vang je het op in een potje.

Laat het potje afkoel en plaats het vervolgens in de koelkast.

 

 


Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!