Inloggen

RUNDERTONG 1,37 kg

BOTTEN & ORGANEN

In Nederland wordt de tong hoofdzakelijk als vleeswaren gegeten. In het buitenland en met name Frankrijk is het een delicatesse en wordt tong als hoofdmaaltijd gegeten.


1 tong ± 1370 gram, €10,95 per kg

€15,00
Preloader

Ingrediënten:

100% Rundvlees.

 

Basisrecept voor rundertong:

  • Haal de tong uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Zet de tong op in ruim water met zout en laat hem 10 minuten koken.
  • Gooi het kookwater weg en zet de tong met schoon water opnieuw op.
  • Voeg 2 bouillonblokjes, verse kruiden, laurierblad en pepers en een beetje zout toe.
  • Kook de tong minstens 3 uur.
  • Wanneer het vel gemakkelijk loslaat en de punt van de tong mooi zacht aanvoelt is de tong gaar.
  • Spoel hem af met koud water en pel de harde huid er direct.
  • Snijd de tong in dunne plakken.

Reacties

Met de Woeste Grond de herfst in!
De herfst, het getijde van de stoofschotels, stampotten en het knapperende haardvuur.

De Woeste Grond brengt natuurvlees thuis bij jou op je keukentafel.


Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten recepten en nieuwtjes!