Inloggen

Zoeken

RUNDERTONG

BOTTEN & ORGANEN

In Nederland wordt de tong hoofdzakelijk als vleeswaren gegeten. In het buitenland en met name Frankrijk is het een delicatesse en wordt tong als hoofdmaaltijd gegeten.


Verpakt per ± 1500 gram


(€10,95 per kg)

€16,43
Preloader

Ingrediënten:

100% Rundvlees.

 

Basisrecept voor rundertong:

  • Haal de tong uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Zet de tong op in ruim water met zout en laat hem 10 minuten koken.
  • Gooi het kookwater weg en zet de tong met schoon water opnieuw op.
  • Voeg 2 bouillonblokjes, verse kruiden, laurierblad en pepers en een beetje zout toe.
  • Kook de tong minstens 3 uur.
  • Wanneer het vel gemakkelijk loslaat en de punt van de tong mooi zacht aanvoelt is de tong gaar.
  • Spoel hem af met koud water en pel de harde huid er direct.
  • Snijd de tong in dunne plakken.

Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!