Inloggen

Zoeken

RUNDERNIER

BOTTEN & ORGANEN

De rundernier kan op verschillende manier worden gebruikt. Nieren kun je bakken, stoven en koken. Lekker in de ragout of maak er eens een kidney pie van.




Verpakt per ± 600 gram


€ 6,95 per kg


€4,17
Preloader

Ingrediënten:

100% Rundvlees.

 

Basisrecept voor rundernier:

  • Haal de nier uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Laat de nieren een nacht weken in water met zout  (1 eetlepel per liter) en een scheutje azijn. Hierdoor zal het vlees wat grijs kleuren, maar dat is normaal.
  • Spoel de niertjes nadien grondig in water, zodat het zout-zure vocht weggewassen wordt.
  • Snijd de nier in blokjes en bestrooi de blokjes met zout, peper, paprika en een klein beetje bloem.
  • Fruit daarna de ui.
  • Voeg de vleesblokjes toe.
  • Bak het vlees rondom mooi bruin.
  • Voeg 2 dl lauw water en een verkruimeld bouillontablet toe.
  • Laat het minstens 1,5 uur zacht sudderen.

Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!