Inloggen

RUNDERNIER 600 gram

BOTTEN & ORGANEN

De rundernier kan op verschillende manier worden gebruikt. Nieren kun je bakken, stoven en koken. Lekker in de ragout of maak er eens een kidney pie van.




Verpakt per ± 600 gram


€ 6,95 per kg


€4,17
Preloader

Ingrediënten:

100% Rundvlees.

 

Basisrecept voor rundernier:

  • Haal de nier uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Laat de nieren een nacht weken in water met zout  (1 eetlepel per liter) en een scheutje azijn. Hierdoor zal het vlees wat grijs kleuren, maar dat is normaal.
  • Spoel de niertjes nadien grondig in water, zodat het zout-zure vocht weggewassen wordt.
  • Snijd de nier in blokjes en bestrooi de blokjes met zout, peper, paprika en een klein beetje bloem.
  • Fruit daarna de ui.
  • Voeg de vleesblokjes toe.
  • Bak het vlees rondom mooi bruin.
  • Voeg 2 dl lauw water en een verkruimeld bouillontablet toe.
  • Laat het minstens 1,5 uur zacht sudderen.

Reacties

Met de Woeste Grond de herfst in!
De herfst, het getijde van de stoofschotels, stampotten en het knapperende haardvuur.

De Woeste Grond brengt natuurvlees thuis bij jou op je keukentafel.


Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten recepten en nieuwtjes!