0 artikel
Totaalbedrag : €0,00
Winkelmandje is leeg!
bijwerken
afrekenen
 

 
 
 
 
 
 

RUND

VARKEN

SCHAAP

KIP

WOESTE VIS

DIVERSEN

 
 

WIJ STAAN PERSOONLIJK

GARANT VOOR KWALITEIT

We gaan een paar jaar terug in de tijd. Het is 2012. Richard is een van de schamele 400 inwoners van Ravenswoud, een dorp in Friesland, midden in het hoogveengebied Fochteloërveen. De natuurboer heeft een droom: natuurbeheer combineren met het op een zo natuurlijk mogelijke manier houden van runderen en schapen. En hoewel Marco Borsato luidkeels zingt dat de meeste dromen bedrog zijn, vertelt hij ons ook dat dromen eens in de zoveel tijd uitkomen. Richard is daar met zijn droom het levende bewijs van. In 2012 zet hij zijn handtekening onder een formulier. Zijn bedrijf Vlees van de Woeste Grond is een feit.

 

HET BEDRIJF - WIE STAAN AAN HET ROER?
Het aantal inwoners van Ravenswoud mag dan amper zijn veranderd, van het bedrijf valt dat niet te zeggen. Door de groei is de naam van het bedrijf veranderd in ‘De Woeste Grond’ en staan er drie mensen aan het roer: Richard heeft Eugénie Benda en Léon Stam naast zich staan.

Alle drie brengen we onze eigen kwaliteiten het bedrijf in:

  • Richard richt zich vooral op het natuurbeheer en de dieren.
  • Léon is chef-kok/slager en verwerkt het vlees in de eigen slagerij.
  • Eugénie houdt zich bezig met de marketing, communicatie en verkoop.


VERBONDEN AAN DE WOESTE GROND
Andre Woertink is geboren en getogen op de boerderij in het Reestdal. Eigenaar van het Reestdalrund en vanuit het pittoreske Balkbrug is Andre verantwoordelijk voor het vervoer van ons vee. Met zijn jarenlange ervaring is hij in staat om de dieren stres vrij te vangen en te vervoeren van en naar gebied en uiteindelijk naar de slachterij.

 

TWEE PRINCIPES - WAT VINDEN WIJ BELANGRIJK?
We vinden het belangrijk dat van A tot Z bekend is welke weg een stuk vlees aflegt. We houden de keten klein en hebben alles in eigen beheer. Twee principes staan bij De Woeste Grond hoog in het vaandel: we gooien zo min mogelijk van het dier weg en diverse toevoegingen (vb. E-nummers) vinden geen weg in ons bedrijf. Gewoon, omdat ieder stuk vlees het waard is om van te genieten en de pure smaak van vlees al een genot is voor de smaakpapillen.
Wij staan persoonlijk garant voor de dieren en ons vlees. Zo waarborgen wij een goede kwaliteit en staan wij voor een duidelijke herkomstgarantie. Duurzaam is een woord dat wij vaak gebruiken en een rode draad vormt in ons bedrijf.

Ben je benieuwd naar de omstandigheden waarin onze dieren leven? Of welke voordelen deze omstandigheden opleveren voor de omgeving, de dieren en jezelf? We staan je graag te woord!

 
 

Inschrijven nieuwsbrief

 
 
 

Copyright (c) 2017 by De Woeste Grond     |    Gerealiseerd door: Intellisoft