Inloggen

RIBLAPPEN MAINE ANJOU 1 kg

MAINE ANJOU

Riblappen is suddervlees met een mooie marmering, hierdoor worden ze heerlijk smeuïg en zijn het snelst te bereiden van alle soorten suddervlees.


2 verpakkingen van ±500gr, €18,50 per kg.

€18,50
Preloader
Ingrediënten:

100% rundvlees.
Basisrecept voor riplappen:
  • Haal de riblappen uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Laat de riblappen uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
  • Verhit de roomboter in een ruime braadpan.
  • Kruid het vlees met zout en peper.
  • Bak het vlees (in z`n geheel) in de boter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
  • Blus vlees af met ± 1,5 liter water. Zorg ervoor dat het vlees net onder water staat.
  • Laat het vlees op laag vuur met de deksel half op de pan ca. 3-4 uur sudderen.
  • Draai regelmatig de lappen om en indien nodig voeg water toe.
Tip:
  • Gebruik een verdeelplaatje. Stoofvlees is gebaat bij een lang garen bij een lage temperatuur. Op een normaal gasfornuis is het moeilijk om de temperatuur niet te hoog te laten oplopen, een verdeelplaatje is dan essentieel. Wordt het vlees te heet, dan trekken de eiwitten erin samen en wordt het vlees stuk en droog.
  • Met de stoofvlees kruiden  wordt het vlees nog lekkerder. Deze kruiden zijn te koop in onze webwinkel onder het kopje kruiden.

Reacties

Met de Woeste Grond de herfst in!
De herfst, het getijde van de stoofschotels, stampotten en het knapperende haardvuur.

De Woeste Grond brengt natuurvlees thuis bij jou op je keukentafel.


Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten recepten en nieuwtjes!