Inloggen

Zoeken

SUKADELAPPEN MAINE ANJOU

MAINE ANJOU

De naam van de sukadelap is ontleend aan het peesje dat over het midden loopt. Als het vlees gegaard wordt ziet het eruit als gekonfijt fruit: sukade.




Verpakt per ± 500 gram


(€25,95 per kg)

€12,98
Preloader

Ingrediënten:

100% rundvlees.

 

Basisrecept voor sukadelappen:

  • Haal de sukadelappen uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Laat de sukadelappen uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
  • Verhit de roomboter in een ruime braadpan.
  • Kruid het vlees met zout en peper.
  • Bak het vlees in de boter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
  • Blus vlees af met ± 1,5 liter water. Zorg ervoor dat het vlees net onder water staat.
  • Laat het vlees op laag vuur met de deksel half op de pan ca. 3-4 uur sudderen.
  • Draai regelmatig de lappen om en indien nodig voeg water toe.

 

Tip:

  • Gebruik een verdeelplaatje. Stoofvlees is gebaat bij een lang garen bij een lage temperatuur. Op een normaal gasfornuis is het moeilijk om de temperatuur niet te hoog te laten oplopen, een verdeelplaatje is dan essentieel. Wordt het vlees te heet, dan trekken de eiwitten erin samen en wordt het vlees stuk en droog.
  • Met de stoofvlees kruiden van Woest kruidenmix wordt het vlees nog lekkerder. Deze kruiden zijn te koop in onze webwinkel onder het kopje kruiden.

Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!