Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
nl de

Biologisch vlees

Niet al het vlees wat je kan kopen mag zomaar biologisch genoemd worden. Hier gelden strenge eisen voor en er is zelfs een keurmerk voor in het leven geroepen. Wij vertellen je graag wat biologisch vlees is en waarom wij dit het liefst aanbieden. Het aanbieden van vlees met een bio label is beter voor het milieu en ook beter voor jou. Wat zijn ongeveer de regels die hieraan vast zitten en wat voor effect heeft dit vlees op de omgeving waarin wij leven? Dat zijn ongetwijfeld vragen die je beantwoord wilt hebben voordat je een bestelling doet.

Wanneer is het biologisch vlees?

Niet elk dier is hetzelfde en daarom gelden er voor rundvee andere regels als voor bijvoorbeeld kippen. Hier zullen we niet te diep op in gaan, omdat er dan te veel te vertellen is. Wel zijn er duidelijke regels voor onder andere het behandelen en verwerken van het vlees. Zo krijgen de dieren biologisch voer en worden ze zelden tot nooit behandeld met antibiotica. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van genetische modificatie. Alleen door deze drie regels toe te passen krijg je een veel puurder en natuurlijker stuk vlees op jouw bord. Bij de verwerking van het vlees mag geen gebruik gemaakt worden van chemische geur-, kleur- en smaakstoffen en ook bij productie wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van proceshulpstoffen. De producten worden bij productie niet doorstraald, dit wordt als positief gezien om verschillende redenen. Zo is het stralen getest met dierproeven en kan het ervoor zorgen dat je symptomen van bederf niet ziet en dat kan risico’s met zich meebrengen.

Kies voor grasgevoerd- of biologisch vlees

Er wordt tegenwoordig onwijs veel vlees geconsumeerd en daar worden niet altijd de juiste keuzes in gemaakt. Wij zullen altijd aanbevelen om voor de meest gezonde optie te kiezen, ook als dit betekent dat het iets prijziger is. Door te kiezen voor biologisch vlees weet je altijd zeker de beste kwaliteit binnen te krijgen. Je hebt dan de pure voedingsstoffen zonder chemische toevoegingen. Een lekker stuk vlees wat je zonder zorgen kunt eten. Ook de leefomstandigheden van de dieren zijn aanzienlijk beter. Vooral met natuurvlees is het prettig te weten dat het dier een puur natuurlijk dieet heeft gehad en zijn leven in vrijheid heeft doorgebracht.

Geen goedkope plofkip meer

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met de term plofkip. De dieren worden in ruimtes gehouden volgeladen met soortgenoten. Ze krijgen bewerkt voedsel binnen om te zorgen voor een snelle groei. Dit is voor de kippen erg onprettig en het is voor u toch ook geen gezond stuk vlees om te eten. Biologisch kippenvlees voldoet gelukkig aan een veel betere standaard. Zo worden er maximaal 10 kippen per vierkante meter gehouden en deze kippen zijn langzaam groeiend waardoor deze ruimte beter benut kan worden. Ze worden pas op latere leeftijd geslacht en krijgen dus de tijd om op normale manier te groeien. Vanaf 6 weken is er een uitloop naar buiten voor de kippen en de stallen zijn minder volgeladen en hebben veel natuurlijk daglicht. Dit alles is toch al voldoende reden om voortaan biologisch vlees aan te schaffen in plaats van goedkopere opties.

Bij De Woeste Grond vinden wij kwaliteit en gezondheid enorm belangrijk. Daarom bieden wij uitsluitend grasgevoerd natuurvlees of biologisch vlees aan. Hierbij zijn leefomstandigheden voor de dieren beter en is het vlees voor u beter. Daarnaast is de carbon footprint van de dieren aanzienlijk kleiner wat dus voor het milieu beter is. Op alle vlakken is dit vlees aan te raden. Daarom is De Woeste Grond de beste online slager voor jou om biologisch vlees aan te schaffen.

Bekijk hier ons BIO certificaat.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief