Edelhert rugfilet
Rugfilet van edelhert is heerlijk op de BBQ. Wij zijn innamepunt voor wild voor jagers in Groningen en Drenthe. Het edelhert is geschoten wild en van hoge kwaliteit. De rugfilet kan je bakken als een biefstukje. Vergeleken met andere wildsoorten heeft edelhert een milde smaak. Het is zacht en mals en licht verteerbaar.
Verpakt per 300 gram.
Prijs per kg €38,50
Ingrediënten:
100% wilde edelhert uit Duitsland.
Bereiding:
Haal de steak uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
Laat de steak uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
Kruid het vlees met wat steakkruiden en zout.
De bereidingstijd is afhankelijk van hoe je de steak wilt eten.
|
Kerntemp |
Bereidingstijd per kant |
Bijna rauw |
42-50°C |
± 1,5 min |
Rood |
53-55°C |
± 2 min |
Rosé |
60-65°C |
± 3 min |
Doorbakken |
>70°C |
± 4 min |