Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Biologische thee van Het Blauwe Huis

Biologische thee is thee die verbouwd wordt op een verantwoordelijke en gezonde manier. Maar we horen je al denken: “Thee is toch een natuurproduct en wordt altijd verbouwd op een gezonde manier?”. Dit zou je inderdaad wel denken, maar helaas is dit niet helemaal waar. Veel telers kiezen er namelijk voor om tijdens de productie van thee gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen, zoals kunstmest. Hoewel kunstmest niet schadelijk is voor mensen kan kunstmest in sommige wel gevallen wel bodemvervuiling veroorzaken. Bij bio thee is hier absoluut geen sprake van.

Onze biologische thee

Bij de Woeste Grond hebben we een mooi assortiment van biologische thee in allerlei verschillende smaken. Natuurlijk hebben we voor je de meest lekkere smaken uitgekozen en deze in ons assortiment opgenomen, maar dat is niet de enige reden dat wij ervoor hebben gekozen om bio thee aan te bieden. Bio thee heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van ‘reguliere’ thee. Wat zijn deze voordelen nu precies? Dat gaan we even voor je op een rijtje zetten:

Geen toevoegingen

Heb je weleens naar de ingrediënten gekeken die in een regulier pak thee zitten? Grote kans dat je hier ingrediënten ziet staan waar je nog nooit van hebt gehoord. Het is natuurlijk niet persé het geval dat al deze toevoegingen ongezond zijn, maar het liefst drink je toch gewoon een kop biologische thee zonder toevoegingen en met ingrediënten rechtstreeks uit de natuur?

Afvallen met behulp van bio thee

Onze biologische thee zit vol opwekkende stoffen, maar hiernaast zit er ook groene thee extract in onze bio thee. Groene thee extract staat bekend om de vetverbrandingswerking, hierdoor zal het drinken van bio thee je helpen met het verliezen van gewicht.

Fluoride

In de meeste theesoorten die je in de winkel koopt zit fluoride. Fluoride hoeft op zich niet schadelijk te zijn, maar bij een overvloed van fluoride kunnen er lichamelijke klachten optreden, zoals diarree, misselijkheid en buikpijn. Hier zit je natuurlijk na het drinken van een kopje thee niet op te wachten. Kies daarom voor écht gezonde thee, namelijk biologische thee.

Pure smaak

De thee die we drinken in Nederland is over het algemeen vrij zoet te noemen, maar wist je eigenlijk dat de pure smaak van thee helemaal niet zoet hoort te zijn? Pure thee hoort namelijk een frisse smaak te hebben. Dus eigenlijk alle theesmaken zoals aardbeienthee en vruchtenthee kunnen we in principe eigenlijk geen thee noemen.

Bestel gemakkelijk bij de Woeste Grond

Wil jij nu eens échte thee proeven? Dan raden we je aan om bio thee te bestellen bij de Woeste Grond. Dit kan snel en gemakkelijk door de bio thee die je wilt in je winkelwagentje te plaatsen en af te rekenen. Wanneer je meer wilt weten over de producten in ons assortiment is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Dit kan je het beste doen door te bellen naar 0599-727050. Kies optie 2 voor de verkoopafdeling of kies optie 4 voor de slagerij afdeling en/of achtergrondinformatie van ons bedrijf. We staan iedere dag klaar om al je vragen over biologische thee en meer te beantwoorden.

✅ Is het vlees biologisch?
Ja, onze (online) slagerij is biologisch gecertificeerd door SKAL. Alle kip en varkensvleesproducten zijn biologisch. Wij verwerken in onze slagerij ook vlees van biologische veeboeren, zodat zij het vlees van hun eigen dieren op hun eigen boerderij kunnen verkopen.

✅ Wat is grasgevoerd natuurvlees?
Grasgevoerd natuurvlees is vlees van dieren die in natuurgebieden grazen. Ze eten uitsluitend wat in de natuurgebieden te krijgen is. Bij een hele strenge winter kunnen de dieren met hooi uit het natuurgebied bijgevoerd. De Maine Anjou gaan naar de potstal waar ze ook uitsluitend hooi uit de natuurgebieden krijgen. Ze groeien dus natuurlijk op en eten 100% gras. Ze krijgen geen krachtvoer vol toevoegingen en geen maïs. Dat maakt het vlees ontzettend gezond, duurzaam en veel diervriendelijker.

✅ Waar en hoe bezorgen jullie?
Het bestellen van vlees online is als je voor het eerst besteld misschien een beetje vreemd, maar wij zorgen al jaren met veel succes door heel Nederland en België. Het gras gevoerde natuurvlees wordt door onze natuurslager Léon na het verwerken direct vacuümverpakt en ingevroren. Het vlees wordt diepgevroren op minimaal -20 graden Celsius – door een pakketbezorger - bij je thuisbezorgd.

✅ Is het vlees traceerbaar?
Jazeker! Ons natuurvlees is afkomstig van de Schotse Hooglander, Maine Anjou, Hereford, biologische varkens en Schoonebeker Schaap. Deze oerrassen leven in natuurgebieden in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. Onze keten is duurzaam en klein en het vlees heeft een duidelijke herkomstgarantie.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief