Inloggen

Zoeken

PROEVERIJ GEHAKT: SCHAAP, RUNDER-, KIPPEN- EN H-O-H GEHAKT

PANKLAAR

Gehakt kan in heel veel gerechten gebruiken worden. 2 pakjes van rundergehakt, h-o-h gehakt, kippengehakt en schapengehakt.


Al het gehakt is per 250 gram verpakt. Totaal ± 2 kg. Van €34,68 voor €31,50.

€31,50
Preloader

Ingrediënten:

Kippengehakt: 100% Kippenvlees

Dit biologische kippenvlees heeft een 3 sterren Beter leven EKO

Rundergehakt: 100% rundvlees

h-o-h gehakt: 50% rundvlees en 50% varkensvlees

Schapengehakt: 100% schapenvlees

 

Basisrecept voor gehaktbal:

  • Haal het gehakt uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Meng het gehakt met de eidooier, paneermeel, peper en zout. 
  • Laat dit mengsel ± 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
  • Vorm er ballen van. 
  • Smelt de roomboter in de ban.
  • Bak de ballen in de roomboter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. 
  • Blus vlees af met ± 0,25 liter water en laat de ballen met de deksel schuin op de pan een halfuurtje in de pan lekker sudderen.

Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!