Inloggen

SCHAPENNIER 175 gram

SCHOONEBEKER SCHAAP

Schapennieren kun je bakken, stoven en koken. Ze kunnen eveneens verwerkt worden tot ragout en andere buitenlandse gerechten zoals kidney pie.


2 nieren, totaalgewicht: ± 175 gram, €6,95 per kg

€1,22
Preloader

Ingrediënten:

100% schapenvlees

 

Basisrecept voor schapennier: 

  • Haal het vlees uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Leg de nier een dag in het water om schoon te trekken.
  • Kook de nier daarna gaar. Spoel hem vervolgens af onder de koude kraan en verwijder de witte stukjes.
  • Snijd de nier in blokjes en kruid de blokjes met zout, peper en een klein beetje bloem.
  • Bak blokjes in roomboter rond om mooi bruin.
  • Giet er 5 dl lauw water bij en voeg een bouillonblokje toe.
  • Laat de nier minstens 1,5 uur zacht sudderen.

Reacties