Inloggen

Zoeken

KOOKGENOT PAKKET

PAKKETTEN

Sta je graag in de keuken en mag het allemaal wel een culinair tintje hebben? Met deze stukken vlees kan je iets heel bijzonders op tafel zetten.




Dit pakket bevat ±5,25 kilo vlees, €17,46 per kg)

€91,67
Preloader

Gebaseerd op 2-3 personen

PRODUCT

STUKS

TOTAAL GEWICHT

Stooflap

1

± 500 gram

Biefstukreepjes

1

± 300 gram

Rosbief

1

± 500 gram

Haasbiefstuk

2

± 275 gram

Rollade

1

± 750 gram

Entrecote

2

± 400 gram

Riblap

1

± 500 gram

Magere runderlap

2

± 1000 gram

Gehakt

4

± 1000 gram

Totaal

 

± 5500 gram

 

Dit pakket past in één vriesvak (59cm x 39cm x 11cm)

 

Let op: Per product kan het gewicht afwijken van het gewicht dat vermeld is in de webwinkel, maar de totale waarde van je bestelling is altijd gelijk of meer aan het betaalde bedrag. Als het totaalbedrag toch lager uitvalt of er is een product niet voorradig, dan voegen we een extra gelijkwaardig product toe om het bedrag alsnog kloppend te maken.

 

Bereidingswijze

Basisrecept voor stoofvlees (stooflappen, riblappen en magere runderlappen):

- Haal de lappen uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.

- Laat de riblappen uit de koelkast op kamertemperatuur komen.

- Verhit de roomboter in een ruime braadpan.

- Kruid het vlees met zout en peper.

- Bak het vlees (in z`n geheel) in de boter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.

- Blus vlees af met ± 1,5 liter water. Zorg ervoor dat het vlees net onder water staat.

- Laat het vlees op laag vuur met de deksel half op de pan ca. 3-4 uur sudderen.

- Draai regelmatig de lappen om en indien nodig voeg water toe.

 

Tip:

- Gebruik een verdeelplaatje. Stoofvlees is gebaat bij een lang garen bij een lage temperatuur. Op een normaal gasfornuis is het moeilijk om de temperatuur niet te hoog te laten oplopen, een verdeelplaatje is dan essentieel. Wordt het vlees te heet, dan trekken de eiwitten erin samen en wordt het vlees stuk en droog.

- Met de stoofvlees kruiden van Woest kruidenmix wordt het vlees nog lekkerder. Deze kruiden zijn te koop in onze webwinkel onder het kopje kruiden.

 

Basisrecept voor biefstukreepjes:

- Haal de biefstukreepjes uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.

- Laat de biefstukreepjes uit de koelkast op kamertemperatuur komen.

- Bestrooi de biefstukreepjes met wat peper en zout

- Verhit de olie in een wokpan en bak de biefstukreepjes in 2 minuten aan alle zijde bruin.

 

Tip:

Met de Mediterrane kruiden of Noord Afrikaanse kruiden van Woest kruidenmix worden de biefstukreepjes nog lekkerder. Deze kruiden zijn te koop in onze webwinkel onder het kopje kruiden.

 

 


Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!