Inloggen

STOOFVLEES PAKKET LARGE

PAKKETTEN

Stoofvleespakket large bestaat uit diverse soorten stoofvlees en verpakt per ± 500 gram (€1,95 p.p.p.m.). Dit pakket bevat ± 6 kilo vlees (± 20 maaltijden) en je betaalt €77,99. Dit komt op €3,90 per maaltijd voor 2 personen. Dit is dus €1,95 p.p. voor heerlijk smaakvol natuurvlees. Goed grasgevoerd natuurvlees is dus niet duur!

€77,99
Preloader

Dit pakket kan verschillende soorten stoofvlees bevatten: riblap, magere runderlap of stooflap van zowel de Schotse Hooglander, Maine Anjou en/of Hereford.

Dit pakket past in één vriesvak (59cm x 39cm x 11cm)

 Basisrecept voor stoofvlees (stooflappen, riblappen en magere runderlappen):

- Haal de lappen uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.

- Laat de riblappen uit de koelkast op kamertemperatuur komen.

- Verhit de roomboter in een ruime braadpan.

- Kruid het vlees met zout en peper.

- Bak het vlees (in z`n geheel) in de boter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.

- Blus vlees af met ± 1,5 liter water. Zorg ervoor dat het vlees net onder water staat.

- Laat het vlees op laag vuur met de deksel half op de pan ca. 3-4 uur sudderen.

- Draai regelmatig de lappen om en indien nodig voeg water toe.

 

Tip:

- Gebruik een verdeelplaatje. Stoofvlees is gebaat bij een lang garen bij een lage temperatuur. Op een normaal gasfornuis is het moeilijk om de temperatuur niet te hoog te laten oplopen, een verdeelplaatje is dan essentieel. Wordt het vlees te heet, dan trekken de eiwitten erin samen en wordt het vlees stuk en droog.

- Met de stoofvlees kruiden van Woest kruidenmix wordt het vlees nog lekkerder. Deze kruiden zijn te koop in onze webwinkel onder het kopje kruiden.

 


Reacties

Help de Woeste Grond uit de brand!
Help ons uit de brand en steun ons door vlees te blijven bestellen. Uitlevering volgt na 1 november.
Onze slagerij is helaas verwoest door brand, maar wij willen eind oktober weer operationeel zijn!!

Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!