Inloggen

Zoeken

STOOFVLEES PAKKET MEDIUM

PAKKETTEN

Medium stoofvleespakket. Stoofvlees is overheerlijk en het verspreid heerlijke geuren. Het kost wat tijd om stoofvlees te maken, maar wanneer het klaar is, is het smullen geblazen. Verpakt per ± 500 gram. Dit pakket bevat ± 3 kilo vlees. (€ 13,33 per kg)

€39,99
Preloader

Dit pakket kan verschillende soorten stoofvlees bevatten: riblap, magere runderlap of stooflap van zowel de Schotse Hooglander, Black Angus en/of Maine Anjou.

Verpakt per circa 500 gram. Normaal €17,13 per kilo nu €13,33 per kilo

 

Dit pakket past in één vriesvak (59cm x 39cm x 11cm)

 

Basisrecept voor stoofvlees (stooflappen, riblappen en magere runderlappen):

- Haal de lappen uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.

- Laat de riblappen uit de koelkast op kamertemperatuur komen.

- Verhit de roomboter in een ruime braadpan.

- Kruid het vlees met zout en peper.

- Bak het vlees (in z`n geheel) in de boter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.

- Blus vlees af met ± 1,5 liter water. Zorg ervoor dat het vlees net onder water staat.

- Laat het vlees op laag vuur met de deksel half op de pan ca. 3-4 uur sudderen.

- Draai regelmatig de lappen om en indien nodig voeg water toe.

 

Tip:

- Gebruik een verdeelplaatje. Stoofvlees is gebaat bij een lang garen bij een lage temperatuur. Op een normaal gasfornuis is het moeilijk om de temperatuur niet te hoog te laten oplopen, een verdeelplaatje is dan essentieel. Wordt het vlees te heet, dan trekken de eiwitten erin samen en wordt het vlees stuk en droog.

- Met de stoofvlees kruiden van Woest kruidenmix wordt het vlees nog lekkerder. Deze kruiden zijn te koop in onze webwinkel onder het kopje kruiden.

 


Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!