Inloggen

Zoeken

VERGETENVLEES PAKKET

PAKKETTEN

Vergeten vleespakket bestaat uit prachtige (grote) stukken vlees die door de jaren heen een beetje in vergetelheid zijn geraakt.
Deze werkspieren zijn bijzonder van karakter en smaak. Dit pakket bevat ± 3 kilo vlees. (€19,98 per kg)

€59,94
Preloader

Dit verassingspakket is samengesteld met vergeten stukken vlees. Er kan o.a. een combinatie van de volgende stukken in zitten: Vinkenlap, Diamanthaas, Ezeltje, Longhaas, Bavet, Koetsiersstuk, Driehoekstuk enz.

 

Dit pakket past in één vriesvak (59cm x 39cm x 11cm)

 

Bereidingswijze

Driehoekstuk

Dit stuk vlees is geschikt om te stoven.

 

Pianostuk

Het is een stuk vlees dat uitzonderlijk lekker van smaak is. Het vlees is zeer geschikt als stoofvlees.

 

Schoudermuis

De schoudermuis is mager en is te gebruiken als stooflap.

 

Bloemstuk

Het vlees dankt de naam aan de bloemetjes die de slachter er vroeger aan de buitenkant insneed als teken van vakmanschap. Leent zich uitstekend voor langzaam gegaarde schotels.

 

Longhaas

Het is een relatief onbekend maar erg smaakvol stuk rundvlees. Wordt in Frankrijk als een delicatesse beschouwd. Dwars op de draad gesneden, is het uitstekend te bakken als een biefstuk. Rood of rosé is het vlees het lekkerst.

 

Koetsierstuk

Een botermals stuk vlees dat uitstekend geschikt is om te bakken als een biefstuk.

 

Staartstuk

Een heerlijk, mals stuk rundvlees. In Brazilië is dit hét vlees voor op de barbecue, in plakken gesneden als steaks. Ook kan het in één stuk net als roastbeef relatief kort gebraden worden, of langdurig gestoofd.

 

Ezeltje

Het ezeltje is gemakkelijk te bereiden. Rood of rosé, helemaal doorbakken en zelfs gestoofd.

 

Bavette

Dit stukje vlees heeft een onderscheidende vlezige smaak en een delicate textuur. Er zal iets meer op gekauwd moeten worden. Het is hierdoor heel belangrijk dat het met een scherp mes ‘op de draad’ wordt gesneden.

 

Vinkenlap

De vinkenlap kan het beste kort worden gebakken of gegrild. Ook is het te gebruiken als satévlees of in een fondue.

 

Diamanthaas

Het vlees heeft geen werkfunctie en is daardoor absoluut niet taai, maar juist overheerlijk en super mals. Is het uitstekend te bakken als een biefstuk.

 

Voor recepten en/of vragen over het vlees kan u onze woeste kok Léon mailen:  leon@dewoestegrond.nl


Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!