Inloggen

VARKENSGEHAKT

Panklaar varken

Varkensgehakt bestaat volledig uit varkensvlees. En veel gebruikt bij onze Zuider buren. Maak er lekker ballen van of als basis van een pastasaus.




Totaalgewicht: ± 300 gram


€12,95 per kg

€3,89
Preloader

Ingrediënten: 

100% varkensvlees.

Basisrecept voor gehaktbal:

  • Haal het gehakt uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Meng het gehakt met de eidooier, paneermeel, peper en zout.
  • Laat dit mengsel ± 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
  • Vorm er ballen van. 
  • Smelt de roomboter in de ban.
  • Bak de ballen in de roomboter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
  • Blus vlees af met ± 0,25 liter water en laat de ballen met de deksel schuin op de pan een halfuurtje in de pan lekker sudderen.

Reacties