Inloggen

Zoeken

VARKENSGEHAKT

Panklaar varken

Varkensgehakt bestaat volledig uit varkensvlees. En veel gebruikt bij onze Zuider buren. Maak er lekker ballen van of als basis van een pastasaus.




Totaalgewicht: ± 250 gram


€12,95 per kg

€3,06
Preloader

Ingrediënten: 

100% varkensvlees.

Basisrecept voor gehaktbal:

  • Haal het gehakt uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Meng het gehakt met de eidooier, paneermeel, peper en zout.
  • Laat dit mengsel ± 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
  • Vorm er ballen van. 
  • Smelt de roomboter in de ban.
  • Bak de ballen in de roomboter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
  • Blus vlees af met ± 0,25 liter water en laat de ballen met de deksel schuin op de pan een halfuurtje in de pan lekker sudderen.

Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!