Inloggen

Zoeken

ONGESMOLTEN REUZEL

Botten en organen varken

Reuzel is het zachte niervet van het varken. Eenmaal gesmolten splitst de varkensreuzel in gesmolten vet en de niet-smeltbare deeltjes, de kaantjes.




Totaalgewicht: ± 500 gram


€6,00 per kg

€3,00
Preloader

Ingrediënten:

100% varkensvlees.

 

Basisrecept voor reuzel:

  • Haal de reuzel uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Snijd de reuzel in lange repen en vervolgens in blokken (circa 2,5 x 2,5 cm).
  • Smelt de reuzel op (zeer) laag vuur tot het is gesmolten. Doe eerst een bodempje water in de pan om aanbranden te voorkomen. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te hoog oploopt anders verbrandt het vet. De pan mag niet walmen.
  • Zodra al het vet is gesmolten ontstaan goudbruine deeltjes vet (de kaantjes) die krokant zijn vanbuiten en zacht vanbinnen. Hoe langer je uitbakt hoe harder de kaantjes worden.
  • Giet het mengsel door een zeef. De kaantjes kun je nog extra doorbakken in een koekenpan.
  • Doe het gesmolten vet in een kom of weckpot en laat afkoelen. Het vet gaan stollen, maar blijft zacht. Bewaar op een koele plaats. Gesmolten reuzel is zeker enkele maanden houdbaar.

Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!