Inloggen

Zoeken

VARKENSTONG

Botten en organen varken

Het is misschien even wennen, maar varkenstong is – als je het op de juiste manier bereid - een ware delicatesse. Ouderwets lekker.






Verpakt per 1 ± 400 gram


€6,95 per kg

€2,78
Preloader

Ingrediënten:

100% varkensvlees.

 

Basisrecept voor varkenstong:

  • Haal de tong uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Zet de tong op in ruim water met zout en laat hem 10 minuten koken.
  • Gooi het kookwater weg en zet de tong met schoon water opnieuw op.
  • Voeg 2 bouillonblokjes, verse kruiden, laurierblad en pepers en een beetje zout toe.
  • Kook de tong minstens 3 uur.
  • Wanneer het vel gemakkelijk loslaat en de punt van de tong mooi zacht aanvoelt is de tong gaar.
  • Spoel hem af met koud water en pel de harde huid er direct.
  • Snijd de tong in dunne plakken. 

Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!