Inloggen

Zoeken

KLAPSTUK SCHOTSE HOOGLANDER

SCHOTSE HOOGLANDER

Klapstuk wordt meestal gegeten met hutspot. Klapstuk is rundvlees dat gesneden wordt van de rib. Omdat dit vlees geruime tijd gestoofd moet worden noemt men het ook stoofvlees.




Verpakt per ± 570 gram, €17,50 per kg

€9,98
Preloader

Ingrediënten: 100% rundvlees

 

Klapstuk met hutspot.

Klapstuk in ruim water met peper en zout in circa 3 a 4 uur heel zachtjes gaar koken.

Ongeveer 20 minuten voor het einde de aardappelen schillen en in een pan opzetten met een gedeelte van de bouillon (het kookvocht) van het klapstuk.

De wortelen en de uien in grove stukjes snijden.

Dit bij de rest van de bouillon met het klapstuk doen en koken tot het gaar is.

Klapstuk uit de bouillon halen, kookvocht afgieten en even bewaren.

De andere ingrediënten met een stamper tot  hutspot stampen. A

ls het te droog wordt - even wat kookvocht toevoegen.

Afmaken met een klontje boter, zout en peper. Klaar!

 

Bron: www.meerdanvlees.nl/recepten/129/hutspot-met-klapstuk

Recept: www.vpro.nl/koken-met-van-boven/lees/recepten/alle-hoofdgerechten/hutspot-met-klapstuk.html


Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!