Inloggen

Zoeken

KIPPENDIJ 1200 GRAM

KIP

Deze biologische kippendij met bot en rug is mals, mager heeft heel veel smaak. Je kan de dijen braden, maar ook gebruiken in ovenschotels en curry‘s of op de BBQ.


ca. 4 dijen, per 2 verpakt


Totaalgewicht: ± 1200 gram


€12,95 per kg

€15,54
Preloader

Ingrediënten:  

100% kippenvlees

Dit biologische kippenvlees heeft een 3 sterren Beter leven EKO

 

Basisrecept voor kippendijen:

  • Haal de kip uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Laat de kip uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
  • Bestrooi de kip met zout en peper.
  • Verhit de roomboter in een hoge koekenpan.
  • Bak de kip in de boter als het schuim is weggetrokken.
  • Bak de kip in 5 minuten rondom mooi bruin op middelhoog vuur.
  • Doe een deksel op de pan, zet het vuur lager en laat de kip nog 15 minuten zachtjes braden, keer halverwege het vlees om.
  • Prik in de kip om te kijken of ze gaar zijn, er komt dan helder vocht uit.

 

Ras

Langzaam groeiend, Hubberd ras

Land van herkomst

Nederland

Slachtleeftijd

70 dagen

Bezettingsdichtheid (kip/m2)

8 dieren

Bezettingsdichtheid (kg/m2)

21 kilogram

Uitloop

Buiten uitloop

Uitloopruimte

4m2 per kuiken

Afleidingsmateriaal

Strobalen, graan strooien

Stalverrijking

Droog strooisel van houtsnippers, schuilplekken, boom, stofbad, zitstokken

Gevoerd met

70% granen, 100% biologisch

Antibioticagebruik

0%

Licht

Daglicht + TL licht

Productbenaming

Biologische kip

Keurmerk

3 sterren Beter leven EKO

Gecontroleerd

SKAL


Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!