Inloggen

Zoeken

MAGERE RUNDERLAPPEN BLACK ANGUS

BLACK ANGUS

Magere runderlappen is suddervlees dat minder gemarmerd is dan riblappen en sukadelappen. Lekker langzaam stoven in de pan of slowcooker.




Verpakt per ± 500 gram


(€17,95 per kg)

€8,98
Preloader

Ingrediënten: 

100% rundvlees.

 

Basisrecept voor magere runderlappen:

  • Haal de magere runderlappen uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Laat de magere runderlappen uit de koelkast op kamertemperatuur komen.Verhit de roomboter in een ruime braadpan.
  • Kruid het vlees met zout en peper.
  • Bak het vlees in de boter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
  • Blus vlees af met ± 1,5 liter water. Zorg ervoor dat het vlees net onder water staat.
  • Laat het vlees op laag vuur met de deksel half op de pan ca. 3-4 uur sudderen.
  • Draai regelmatig de lappen om en indien nodig voeg water toe.

 

Tip:

  • Gebruik een verdeelplaatje. Stoofvlees is gebaat bij een lang garen bij een lage temperatuur. Op een normaal gasfornuis is het moeilijk om de temperatuur niet te hoog te laten oplopen, een verdeelplaatje is dan essentieel. Wordt het vlees te heet, dan trekken de eiwitten erin samen en wordt het vlees stuk en droog.
  • Met de stoofvlees kruiden van Woest kruidenmix wordt het vlees nog lekkerder. Deze kruiden zijn te koop in onze webwinkel onder het kopje kruiden. 

Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!