Inloggen

STAARTSTUK SCHOTSE HOOGLANDER

RUNDVLEES

In Brazilië is dit hét vlees (Picanha) voor op de barbecue. Het kan in één stuk, net als roastbeef relatief, relatiefkort gebakken worden of langdurig gestoofd.




Verpakt per 1 stuk, ± 1 kg, €21,50 per kg

€21,50
Preloader

Ingrediënten:

100% rund

 

Basisrecept voor staartstuk als steak gebakken:

  • Haal het staartstuk uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Laat het staartstuk uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
  • Snij voorzichtig een ruitpatroon in de vetlaag, en let er op dat je niet in, maar tot het vlees snijdt. Hierdoor trekt het vlees niet krom.
  • Laat het vet op het vlees zitten. Dit vet zorgt ervoor dat het vlees sappig en mals blijft en het geeft smaak. Als je het vet niet wilt eten, snij het dan pas weg als het op je bord ligt.
  • Strooi wat grof Keltisch zeezout aan alle kanten over het vlees.
  • Grill het vlees beide zijden 2 minuten op de BBQ.
  • Laat het dan op de vet kant 5 minuten grillen.
  • Snij er een reep af en grill deze even snel op de BBQ.
  • Staartstuk kan je gewoon op een rustig plekje op de vet kant laten liggen. Zodra je weer een stukje wilt snijdt je er weer een stukje af. 

 

Tip:

Met de Oersterke steak kruiden van Woest kruidenmix worden het staartstuk nog lekkerder. Deze kruiden zijn te koop in onze webwinkel onder het kopje kruiden.


Reacties

Help de Woeste Grond uit de brand!
Help ons uit de brand en steun ons door vlees te blijven bestellen. Uitlevering volgt na 1 november.
Onze slagerij is helaas verwoest door brand, maar wij willen eind oktober weer operationeel zijn!!

Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!