Inloggen

SCHAPENNIER 175 gram

SCHAAP

Schapennieren kun je bakken, stoven en koken. Ze kunnen eveneens verwerkt worden tot ragout en andere buitenlandse gerechten zoals kidney pie.


2 nieren, totaalgewicht: ± 175 gram, €6,95 per kg

€1,22
Preloader

Ingrediënten:

100% schapenvlees

 

Basisrecept voor schapennier: 

  • Haal het vlees uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Leg de nier een dag in het water om schoon te trekken.
  • Kook de nier daarna gaar. Spoel hem vervolgens af onder de koude kraan en verwijder de witte stukjes.
  • Snijd de nier in blokjes en kruid de blokjes met zout, peper en een klein beetje bloem.
  • Bak blokjes in roomboter rond om mooi bruin.
  • Giet er 5 dl lauw water bij en voeg een bouillonblokje toe.
  • Laat de nier minstens 1,5 uur zacht sudderen.

Reacties

Met de Woeste Grond de herfst in!
De herfst, het getijde van de stoofschotels, stampotten en het knapperende haardvuur.

De Woeste Grond brengt natuurvlees thuis bij jou op je keukentafel.


Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten recepten en nieuwtjes!