Inloggen

Zoeken

SB EISBEIN

Akkervarken

Eisbein is het deel van de varkenspoot. Eisbein is in Duitsland ook bekend onder de naam Schweinshaxe.


Totaalgewicht: ± 1,1 gram


€12,95 per kg

€12,67
Preloader
100% varkensvlees. Dit vlees komt van biologische bedrijf Sengersbroek in Heusden (Noord-Brabant). Het varkensvlees is van Bonte Bentheimer.

Ingredienten: 100% varkensvlees

1 grote ui in stukken
2 teentjes knoflook in reepjes
4 pepertkorrels 
3 laurierblaadjes verscheurd 
4 geplette jeneverbessen 
1/2 theelepeltje komijnzaadjes 
Keltisch zout 
gemalen zwarte peper

Gaar eisbein in warm water waaraan de bovenstaande ingredienten zijn toegevoegd. Laat de eisbein op een zacht vuurtje garen. Zorg er wel voor dat het vlees helemaal onder de bouillon staat. Na ongeveer 2 uur is de varkens bovenpoot gaar en kan deze uit de bouillon genomen worden. Droog hem af en bak de poot in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende circa 3 kwartier mooi rondom bruin.

Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!