Inloggen

RIBKARBONADE 1 kg

BIOLOGISCH VARKENSVLEES

Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en wordt ook wel kotelet genoemd. De ribkarbonade geldt als een malse en magere karbonade.


Verpakt per 2, ± 1 kg, ca. 3 pakjes, €15,95 per kg

€15,95
Preloader

Ingrediënten:

100% varkensvlees. Dit vlees komt van biologische bedrijf Sengersbroek in Heusden (Noord-Brabant). Het varkensvlees is van Bonte Bentheimer.

Basisrecept voor ribkarbonade:

  • Haal de karbonade uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Laat de karbonade uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
  • Verhit de roomboter in een ruime braadpan.
  • Kruid het vlees met zout en peper.
  • Bak dan de karbonade in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.
  • Draai het vuur lager en braad de karbonade in 15 tot 20 minuten verder bruin en gaar. Keer ze geregeld.
  • Laat de karbonade nog even rusten in Aluminiumfolie.

 Tip:

  • Laat tijdens het bakken het botje aan de karbonade; dit geeft extra smaak.
  • Snijd het vetrandje op een paar plaatsen in, zo trekt de karbonade niet krom tijdens het bakken.

Reacties