Inloggen

RIBKARBONADE 1000 GRAM

BIOLOGISCH VARKENSVLEES

Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en wordt ook wel kotelet genoemd. De ribkarbonade geldt als een malse en magere karbonade.


Verpakt per 2, ± 1 kg, ca. 3 pakjes, €15,95 per kg

€15,95
Preloader

Ingrediënten:

100% varkensvlees. Dit vlees komt van biologische bedrijf Sengersbroek in Heusden (Noord-Brabant). Het varkensvlees is van Bonte Bentheimer.

Basisrecept voor ribkarbonade:

  • Haal de karbonade uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Laat de karbonade uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
  • Verhit de roomboter in een ruime braadpan.
  • Kruid het vlees met zout en peper.
  • Bak dan de karbonade in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.
  • Draai het vuur lager en braad de karbonade in 15 tot 20 minuten verder bruin en gaar. Keer ze geregeld.
  • Laat de karbonade nog even rusten in Aluminiumfolie.

 Tip:

  • Laat tijdens het bakken het botje aan de karbonade; dit geeft extra smaak.
  • Snijd het vetrandje op een paar plaatsen in, zo trekt de karbonade niet krom tijdens het bakken.

Reacties

Help de Woeste Grond uit de brand!
Help ons uit de brand en steun ons door vlees te blijven bestellen. Uitlevering volgt na 1 november.
Onze slagerij is helaas verwoest door brand, maar wij willen eind oktober weer operationeel zijn!!

Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!