Inloggen

Zoeken

SB VARKENSHAAS

Akkervarken

Varkenshaas is rosé gebraden (rosé = net aan gaar) het lekkerst. Snijdt je de varkenshaas in plakken van circa 2 centimeter dikte, dan krijgt je varkensmedaillons.





2 stuks, totaalgewicht: ± 500 gram, €25,90 per kg

€12,95
Preloader

Ingrediënten:
100% varkensvlees. Dit vlees komt van biologische bedrijf Sengersbroek in Heusden (Noord-Brabant). Het varkensvlees is van Bonte Bentheimer.

 

Basisrecept voor varkenshaas:

  • Haal de varkenshaas uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Laat de varkenshaas uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
  • Kruid de varkenshaas met peper en zout.
  • Smelt de roomboter in de pan.
  • Bak de varkenshaas in de roomboter als het schuim is weggetrokken.
  • Bak de varkenshaas ongeveer afhankelijk van de dikte ±15 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
  • Laat na het bereiden het vlees ongeveer 5 minuten onder aluminiumfolie rusten. 

Tip:

De varkenshaas is aan de voorkant dikker dan aan de achterkant. Om de varkenshaas mooi egaal te garen, kan je het dunne achtereinde omslaan naar voren en vastzetten met een touwtje.


Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!