Inloggen

GANZENFILET

WILD

Gepositioneerd ganzenfilet. Hollandse wilde gans heeft een eigen smaak. De bereidingstijd is afhankelijk van de grootte de gans.





Verpakt per 2, ca 300 gram.

(€18,34 per kg)
€5,83
Preloader

 

 

Op beide kanten in goed warme olie/roomboter dichtschroeien en vervolgens ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius.

 

Let Op! Kan hagel bevatten

 

Kijk op dit filmpje hoe je het kan bereiden.

 

RECEPT

De filet van de wilde gans is mager vlees en vraagt daarom aandacht bij de bereiding. Hieronder vindt je wat tips van een ervaren chef.

 

Voorbereiding:

Ontdooien en op ‘kamertemperatuur’ laten komen voor bereiding

Borsten even ontdoen van vliesjes en bestrooien met peper en zouten.

 

Bereiding:

Op middelhoog vuur bakken tot ze aan beide zijden mooi bruin zijn.

Bakken in wat olie of (vloeibare)boter

Garen in de oven op 175 graden. (Ze moeten net als kalfsvlees rosé gebakken worden (liefst net iets roder dan rosé)).

Gaar tijd is afhankelijk van de dikte waarschijnlijk 5-6 minuutjes.

Uit de oven halen en 2 minuten laten rusten.

Mooi dun snijden over de lange zijde.

 

Tips

Verfijnde saus erbij, geen zware wildsaus dat is zonde.

Ook lekker met cantharellen!

Groenten/fruit die er goed combineren met wilde gans: Tomaat, gele
paprika, komkommer, peer, bergamot, framboos

 


Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!