Inloggen

HOUTDUIF

WILD

Wilde duif is een delicatesse. Het donkere vlees van de wilde duif is compacter, malser en heeft een meer aromatische smaak en geur dan dat van de tamme duif.Verpakt per 1, ca 230 gram

(25,00 per kg)
€6,10
Preloader

Ingrediënten: 100% Nederlandse Houtduif

Let Op! Kan hagel bevatten

Een hele duif is eenvoudig te bereiden.
Braad de hele duif aan in de pan en plaats deze daarna in de oven op 150˚C gedurende 15 minuten.

Een leuk recept: zie dit filmpje of dit filmpje.

 

RECEPT

Houtduiffilet kun je gebruiken als onderdeel van een warm hoofdgerecht

Dit heb je nodig:

2 Houtduiffilets, 1/2 eetlepel olijfolie, 1⁄2 eetlepel crème fraîche, 1/4 glas witte wijn, 50 ml bouillon, 1 theelepel kersensiroop, handje kersen zonder pit, 1takje gesneden krulpeterselie, peper, zout. 200 g boontjes

Voor de aardappelpuree: 2 grote kruimige aardappels, 1 lepel crème fraîche, 10 g , half glas melk, 1 lepel olijfolie, 2 mespuntjes nootmuskaat, peper, zout.

 

Bereiding houtduiffilet en puree

Wrijf de filets in met peper & zout en bak ze in olijfolie rondom bruin, zet ze nog 7 minuten in een tot 175°C voorverwarmde oven. Zet de bouillon, witte wijn, kersensiroop, crème fraîche en kersen op hoog vuur en breng dit aan de kook. Roer het regelmatig om en laat de saus als het eenmaal gekookt heeft nog 7 minuten opstaan. Breng op smaak met peper & zout en maak af met de grof gesneden Hollandse krulpeterselie.

Zet een pan met ruim water op het vuur en breng het aan de kook. Doe er 1 el zout in. Zodra het water kookt, voeg je de boontjes toe. Laat de boontjes licht koken en giet ze daarna meteen af. Kook de boontjes niet al te gaar.

Breng de aardappels aan de kook in water met zout. Laat dit opstaan totdat de aardappels gaar zijn. Zeef de aardappels en zet ze weer terug op het vuur, zodat het laatste kookvocht verdwijnt. Pureer nu de aardappels met een stamper of een pureeknijper. Zet de puree terug op het vuur en voeg de boter en de melk er beetje bij beetje aan toe. Zodra er een smeuïge massa is ontstaan, doe je ten slotte de olijfolie en de crème fraîche erbij. Roer het goed door elkaar. Breng de puree op smaak met peper & zout en de geraspte nootmuskaat.

 

<!-- [if gte mso 9]> <w:LsdExce


Reacties