Notre viande

Meukvrij grasgevoerd natuurvlees zonder bijsmaak

Meukvrij, gezond, eerlijk, grasgevoerd natuurvlees van topkwaliteit. Dat is waar De Woeste Grond voor staat. Maar wat betekent dat? Allereerst wordt ons vlees verwerkt in onze eigen slagerij en bevat ons vlees GEEN antibiotica, water, suiker, vulmiddelen, gistextract, E-nummers of andere troep. Gewoon, omdat het niet nodig is.

Grasgevoerd natuurvlees is top!

Je bent wat je eet! Dat geldt voor mensen, maar zeker ook voor dieren. Daarom vinden wij het belangrijk dat we weten wat onze dieren eten. Dit is bepalend voor de kwaliteit van het vlees. In de bio-industrie krijgen de dieren graan, mais en soja. Dit eten runderen en schapen van nature niet, maar ze groeien hierdoor wel harder en zijn dus ook sneller op het slachtgewicht. Vetmesten, afmesten… termen waar onze boeren zich niet mee bezig houden. De dieren krijgen de tijd om in hun natuurlijke tempo te groeien. Ook is het niet nodig om de dieren antibiotica te geven, te ontwormen of in te enten (behalve de schapen: zij moeten verpicht ingeënt worden tegen q-koorts). De rassen zijn bestand tegen het buitenleven en worden hierdoor niet (snel) ziek.

De dieren die vrij in de natuur lopen zijn grasgevoerd, of liever gezegd natuurgevoerd. Ze eten kruiden, grassen, takken, bladeren, e.d..  Ook leven ze in natuurgebieden waar veel voedsel te vinden is, waardoor ze zichzelf gezond houden. Leven in de natuurlijke habitat, maakt het vlees smaakvol. Grasgevoerd vlees is bewezen beter en gezonder vlees. Zo bevat het minder Omega 6 en meer Omega 3 en meer gezonde vetten. 

Bovendien is onze keten duurzaam en klein en heeft het vlees een duidelijke herkomstgarantie.  En als klap op de vuurpijl ondersteun je met het kopen van dit natuurvlees het behoud van de Nederlandse natuurparken.

Onze eigen Ambachtelijke slagerij

De dieren worden na een kwaliteitsvol leven in kleine koppels, door de natuurboeren zelf naar de aangesloten en gecertificeerde slachterij gebracht. Dit gebeurt in alle rust en met heel veel respect. Dit uit oogpunt voor dierenwelzijn, maar ook voor de smaak. Want gestreste dieren smaken veel minder goed.

In onze eigen slagerij produceren we geen fabrieksproducten, maar hebben passie voor het vlees en gaan met respect voor het dier aan de slag. Van de dieren gebruiken wij bijna alles voor menselijke consumtie: 90%, normaal is dit regulier 70%. Zo verkopen we ook organen en botten (bouillon). Maar ook vergeten stukken vlees horen bij ons bedrijf.

Hoe gaan we te werk in de slagerij?

Na het slachten worden de grote slachtdieren in hanteerbare delen verdeeld. Zodra het vlees binnen is staan onze slager Léon en inpakkers te popelen om te beginnen, maar eerst… een goede hygiëne! De dresscode: een werkjas, haarnet en handschoenen. Ook zorgt de slager er altijd voor dat het schoon is in de slagerij en productieruimte.

Een uitbeenmes, een snijmes, een vleeswarenmes, een koksmes en een hakmes. Onze Léon heeft veel verschillende messen voor het verwerken en snijden van het vlees. In de meeste gevallen wordt het vlees uitgebeend: de botten worden er uitgesneden. Dit is een zorgvuldig karwei, omdat het vlees niet moet beschadigen. Maar ook voor de slager is het oppassen geblazen, want de messen zijn vlijmscherp. Léon draagt om die reden een roestvrijstalen veiligheidsvoorschot en dito handschoenen.

Na het uitbenen stelt Léon vast waarvoor het vlees wordt gebruikt. En worden de vliezen, pezen en overtollig vet verwijderd. In de slachtdieren zitten tientallen verschillende stukken die allemaal hun eigen eindbestemming moeten krijgen. Een bewerkelijk en precies werkje, dus! Leuk feitje: de Nederlandse slager heeft de meest verfijnde snit (manier van afsnijden van het vlees) ter wereld.

Als de stukken klaar zijn, worden ze door onze inpakkers in het vacuüm verpakt. Daardoor blijft de houdbaarheid en de kleur beter. Na het vacumeren wordt het vlees direct ingevroren naar -20 graden celsius. Dit komt de kwaliteit ten goede. Voor het verpakken van het vlees gebruiken we vacuümzakken en plastic potten zonder weekmakers, bisfenol A (BPA), pvc en pvdc.

 

Restez en contact!

Entrez votre adresse e-mail pour notre liste de diffusion pour vous tenir au courant