Organic boneless chicken thigh

Organic boneless chicken thigh
€24,80
Availability: In stock
Tags :

Organic boneless chicken thigh
Organic boneless chicken thigh is deliciously firm meat with a little fat. The meat is more tender and has more flavour than ordinary chicken fillet. The meat is also just as easy to handle as chicken fillet.

Packed per 2 pieces.
Total weight ± 1 kg.
Price per kg €24,80

Ingredients:
Organic chicken.

Preparation:
Take the chicken out of the freezer and let it thaw in the fridge.
Let the chicken come to room temperature from the fridge.
Sprinkle the chicken with salt and pepper.
Heat the butter in a high frying pan.
Fry the chicken in the butter when the foam has disappeared.
Fry the chicken for 5 minutes until nicely browned on medium heat.
Put a lid on the pan, lower the heat and let the chicken roast gently for another 5 minutes, turning the meat halfway through.

EU Organic Logo Colour rgb
NL-BIO-01
Nederlandse Landbouw

Polderhoen:

Ras

Langzaam groeiend, Hubberd ras

Land van herkomst

Nederland

Slachtleeftijd

70 dagen

Bezettingsdichtheid (kip/m2)

8 dieren

Bezettingsdichtheid (kg/m2)

21 kilogram

Uitloop

Buiten uitloop

Uitloopruimte

4m2 per kuiken

Afleidingsmateriaal

Strobalen, graan strooien

Stalverrijking

Droog strooisel van houtsnippers, schuilplekken, boom, stofbad, zitstokken

Gevoerd met

70% granen, 100% biologisch

Antibioticagebruik

0%

Licht

Daglicht + TL licht

Productbenaming

Biologische kip

Keurmerk

3 sterren Beter leven EKO

Gecontroleerd

SKAL

Claudia 24-02-2021 23:22

680 gram kippendij
3 selderijstengels in dunne stukjes
120 mL mayonaise
10 mL mosterd
2.5 mL zout
30 mL dille (vers of diepvries)
60 mL pecans gehakt

Verwarm de oven op 230*C graden en leg de kippendijen op een bakplaat met bakpapier.
Bak de kip goed gaar in ongeveer 15 minuten.
Haal de kip uit de oven en laat afkoelen. Snij het hierna in kleine stukjes.
Doe de mayonaise, mosterd, zout, selderij en kip in een grote kom en schep het om tot alles goed gemengd is.
Dek de kom af en zet in de koelkast om goed af te koelen.

Bij het opscheppen voeg wat dille en pecannoten toe.
Dit gerecht past in een ketogeen/kha dieet.

Stay in contact!

Enter your email address for our mailing list to keep yourself update