Leefgebied van onze runderen in Noord Nederland

Wij werken met een select aantal boeren samen die hun vee voor natuurbegrazing laat lopen in Noord Nederlandse natuurgebieden. Na een mooi en natuurlijk leven worden ze geselecteerd voor de slacht en vinden zij de weg naar onze slagerij. Hier maakt Léon en zijn team de mooiste en lekkerste producten die dan weer door heel Nederland en België verstuurd worden.

De runderen lopen in natuurgebieden in Noord Nederland, Ruinerwold, Mantingerveld, Het Reestdal en langs de Vecht.

Wil je weten waar de runderen hebben gelopen? Vanaf nu kan dat want wij gaan de levensnummers op de verpakking printen en ook vermelden op deze pagina. Met dit levensnummer cq batchnummer kan de via de app van de rvo kijken waar het dier vandaan komt, hoe oud het is geworden en of het een mannelijk of vrouwelijk dier is geweest.

Kijk dan op de verpakking bij batchnummer en voer de 9 cijfers in de I&R App van de RVO

Als je de App nog niet hebt dan kan je hem hieronder downloaden.

Download de app I&R dieren in de App Store of via Google play.

Download hier de handleiding van de App

Heb je geen smartphone en wil je toch weten waar het rund heeft gelopen waar je een stukje vlees van hebt gekocht? Zoek dan het nummer op bij onderstaande natuurboeren.

 

André Woertink


André heeft zijn dieren een heel groot deel van het jaar in het Reestdal lopen. Omdat het in de winter niet mogelijk is gaan de dieren in de potstal en krijgen zij het gras wat André in de zomer van het land heeft geoogst. André heeft contact met de boeren en heeft een belangrijke functie bij de Woeste Grond. Want zonder André geen dieren! Wij hebben hele hoge eisen en het lijkt wel of hij in de koe kan kijken want hij weet precies hoe het dier is en hoe er mee om te gaan. André heeft Maine Anjou en Hereford runderen.

LEVENSNUMMERS (Batchnummer)

495991935
519420452

 

Stichting Borkerfold


Berend Lodewijks Beheert een groot perceel van Staats bosbeheer om en rond Mantinge. Het Mantingerveld wordt begraasd door ruim 300 Schotse Hooglanders. Als je van Emmen naar Beilen rijdt dan kan je ze spotten maar ook al lopen er meer dan 300, je moet nog steeds geluk hebben wil je ze zien.

LEVENSNUMMERS (Batchnummer)
665450745
721551128

Vechtdal rund

René Jansen uit Arriën Laat zijn Hereford koeien grazen aan de oever van de vecht. Dit schitterende gebied is van Staatsbosbeheer

LEVENSNUMMERS (Batchnummer)
939997345

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief