Rundergehaktballetjes met saffraan-tomatensaus, geserveerd op een romige pastinaakpuree

Laat je verrassen met de smaakmaker saffraan. Saffraan is per kilo duurder dan goud. Hiermee is het ook het duurste kruid ter wereld. Saffraan is zo duur, omdat de saffraankrokus slechts acht dagen in het jaar bloeit. Dit unieke topproduct verwerken we in de tomatensaus en smaakt echt heerlijk met de rundergehaktballetjes. Ahh, dat wordt pas (h)eerlijk genieten!

Ingrediënten voor 2 personen:
75 gram rucola
300 gram rundergehakt
2 tomaten
1 theelepel gedroogde rozemarijn
0,5 theelepel knoflookpoeder
1 rode ui
8 saffraandraden
500 gram pastinaak

Maak gebruik van onze 10% bundelkorting: 
300 gram gehakt, rozemarijn, knoflookpoeder en saffraandraden 
klik hier

Bereidingstijd: 20 á 30 minuten

Uit eigen keukenkastje: azijn, 2 el yoghurt, olijfolie, peper en zout

 Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Breng ruim water in een waterkoker aan de kook.
  • Schil de pastinaken schoon en snijd ze in grove stukjes.
  • Doe de pastinaak met 1tl zout en het gekookte water in een middelgrote kookpan.
  • Breng aan de kook en kook de pastinaak in 13 tot 15 minuten gaar.
  • Vang bij het afgieten een kopje kookwater op en doe de pastinaak in de pan.
  • Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Meng het gehakt goed en draai er 6 gelijke gehaktballetjes van. Doe de gehaktballetjes in een ovenschaal. Bak de gehaktballetjes in 10 tot 13 minuten gaar.
  • Maal de saffraandraatjes fijn met een vijzel of een lepel. Voeg hier 2 el azijn aan toe.
  • Snipper de rode ui
  • Snijd de tomaat in gelijke blokjes van een kleine centimeter.
  • Verhit 1-2 el olijfolie in de gebruikte pan op middelhoog vuur en bak de rode ui en de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de tomaat toe en bak 3 tot 4 minuten mee.
  • Schenk het saffraanwater erbij en voeg de rozemarijn met een snuf zout en peper toe.
  • Kook de saus op laag vuur in 3 tot 5 minuten in tot een dikke saus.
  • Stamp de pastinaak tot een mooie grove puree. Voeg een scheut olijfolie en 2 el yoghurt toe.
  • Proef, en breng de puree op smaak met peper en zout. Roer de rucola door de tomatensaus en kook de blaadjes mee tot ze zijn geslonken.
  • Schep de puree op en schenk de tomatensaus er over. Leg tot slot de gehaktballetjes er bovenop.
  • Smakelijk eten.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief