Biologisch varkensvlees

Bekijken :
Pagina 1 van 2

Online slagerij De Woeste Grond beschikt over een uitgebreid assortiment aan biologisch varkensvlees van topkwaliteit. Doordat wij bij ons vlees geen gebruik maken van toevoegingen ben je verzekerd van de meest pure smaak. Daarnaast zorgen wij er tevens voor dat onze varkens leven in een natuurlijke omgeving en enkel en alleen voedsel zonder antibiotica krijgen toegediend. Hierdoor hebben onze varkens de kans om in een normaal tempo te groeien en te leven. Dit zal je dan ook zeker terug proeven in de smaak van ons biologisch varkensvlees. Het welzijn van de dieren is iets wat wij erg belangrijk vinden net als de ‘carbon footprint’ die achtergelaten wordt. De carbon footprint geeft een schatting van het broeikaseffect op onze wereld en als biologisch vleesproducent proberen wij deze footprint natuurlijk zo laag mogelijk te houden. Daarnaast geldt: hoe natuurlijker het varken leeft, hoe beter dit is voor mens, dier en milieu. Lees verder en ontdek meer over de mogelijkheden van ons vlees.

Variëren met biologisch varkensvlees

Op het moment dat je een blik werpt op ons assortiment zie je hoeveel verschillende soorten biologisch varkensvlees wij aanbieden. Sommige soorten vlees zijn snel klaar, maar andere kan je beter lang laten sudderen. Ons vlees kan gebruikt worden in verschillende gerechten met rijst of pasta, maar door de heerlijke smaak van het vlees kan het gebruikt worden in allerlei verschillende soorten gerechten. Tevens bieden wij lichaamsdelen van het varken aan die je niet zo vaak voorbij ziet komen, zoals bijvoorbeeld een varkenstong of een varkenshart. Deze lichaamsdelen zijn heerlijk als delicatesse en kunnen bijvoorbeeld geserveerd worden tijdens feestdagen.

Orgaanvlees als ware delicatesse

Het eten van orgaanvlees als delicatesse is iets waar veel mensen helaas niet aan willen denken. Wij zijn van mening dat dit erg zonde is, want met orgaanvlees is het mogelijk om heerlijke gerechten te maken. De smaak en de textuur van het orgaanvlees is heel anders dan van bijvoorbeeld een rib van biologisch varkensvlees. Orgaanvlees is zacht en mals en zit vol met gezonde voedingsstoffen. De kunst is echter om dit vlees zorgvuldig en goed te bereiden. Op het moment dat je dit lukt krijg je een ware delicatesse op tafel. Wil je weten hoe jij ons orgaanvlees het beste kunt bereiden. Lees dan de omschrijving van ons vlees goed door. Hierin vind je een korte omschrijving over het bereiden van het vlees. Uiteraard kun je hiermee variëren en iedere keer een ander gerecht op tafel zetten.

Een snelle maaltijd op tafel

Een groot voordeel aan ons biologisch varkensvlees is dat wij veel verschillende soorten hebben. Zo hebben we bijvoorbeeld stukken vlees die niet lang hoeven te sudderen. Hierdoor kan je al binnen 10 minuten een lekkere speklap op tafel hebben of bereid je een varkensschnitzel binnen 6 minuten. Dit is ideaal na een lange werkdag of wanneer je te druk bent om urenlang in de keuken te staan. Uiteraard hebben wij ook biologisch varkensvlees in ons assortiment dat lang gesudderd moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een Eisbein of een varkenshart. Deze stukken vlees zal je niet binnen enkele minuten op tafel zetten, maar wij kunnen je vertellen dat deze voorbereidingstijd het zeker waard is.

Bestel nu bij De Woeste Grond

Op het moment dat je biologisch varkensvlees gaat bestellen is het logisch dat je vlees van de beste kwaliteit wilt. Hierdoor krijg je namelijk de best mogelijke smaak en daarnaast heb je de garantie dat er geen ongezonde stoffen zijn toegevoegd. Alle dieren waarvan wij vlees aanbieden zijn antibiotica vrij, natuurlijk gevoed en lopen buiten rond. Online vlees bestellen bij ons bied je dus een aantal prettige zekerheden. Bestel nu het beste biologisch varkensvlees bij online slagerij De Woeste Grond.

✅ Is het vlees biologisch?
Ja, onze (online) slagerij is biologisch gecertificeerd door SKAL. Alle kip en varkensvleesproducten zijn biologisch. Wij verwerken in onze slagerij ook vlees van biologische veeboeren, zodat zij het vlees van hun eigen dieren op hun eigen boerderij kunnen verkopen.

✅ Wat is grasgevoerd natuurvlees?
Grasgevoerd natuurvlees is vlees van dieren die in natuurgebieden grazen. Ze eten uitsluitend wat in de natuurgebieden te krijgen is. Bij een hele strenge winter kunnen de dieren met hooi uit het natuurgebied bijgevoerd. De Maine Anjou gaan naar de potstal waar ze ook uitsluitend hooi uit de natuurgebieden krijgen. Ze groeien dus natuurlijk op en eten 100% gras. Ze krijgen geen krachtvoer vol toevoegingen en geen maïs. Dat maakt het vlees ontzettend gezond, duurzaam en veel diervriendelijker.

✅ Waar en hoe bezorgen jullie?
Het bestellen van vlees online is als je voor het eerst besteld misschien een beetje vreemd, maar wij zorgen al jaren met veel succes door heel Nederland en België. Het gras gevoerde natuurvlees wordt door onze natuurslager Léon na het verwerken direct vacuümverpakt en ingevroren. Het vlees wordt diepgevroren op minimaal -20 graden Celsius – door een pakketbezorger - bij je thuisbezorgd.

✅ Is het vlees traceerbaar?
Jazeker! Ons natuurvlees is afkomstig van de Schotse Hooglander, Maine Anjou, Hereford, biologische varkens en Schoonebeker Schaap. Deze oerrassen leven in natuurgebieden in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. Onze keten is duurzaam en klein en het vlees heeft een duidelijke herkomstgarantie.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief