Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
nl de

Aardappel/koolsalade met spekdobbeltjes, sperziebonen en olijfolie

Een aardappel/koolsalade. De ei, rode ui, sperziebonen en spekjes is een heerlijke combinatie. Maak het af met wat olijfolie. Eet smakelijk!

Ingrediënten:                                                                        

2 personen

3 takjes verse basilicum of peterselie

200 gram witte koolreepjes

150 gram gerookte spekdobbeltjes

200 gram sperziebonen

1 rode ui

2 eieren

400 gram krieltjes

 

Bereidingstijd: 30 minuten

Uit eigen keukenkastje: azijn, olijfolie, peper en zout

 

Bereiding:

  • Breng ruim water in een waterkoker aan de kook.
  • Kook de eieren 4 minuten voor een zachte dooier en 6 minuten voor een harde. Giet af en laat de eieren schrikken in een kom koud water.
  • Schrob de krieltjes goed schoon, halveer ze. Snijd grotere krieltjes in vieren.
  • Doe de krieltjes met 1tl zout in een middelgrote kookpan en schenk er net zoveel gekookt water bij tot ze net onder staan.
  • Breng aan de kook en kook de krieltjes in circa 15 minuten gaar.
  • Dop en halveer de sperziebonen. Kook ze de laatste 5 tot 6 minuten met de krieltjes mee (of kook ze 7 tot 8 minuten voor extra garing).
  • Giet af en laat in een vergiet uitstomen.
  • Pel, halveer en snijd de ui in dunne, halve ringen.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes 2 tot 3 minuten tot ze hun vet beginnen los te laten.
  • Doe de koolreepjes en ui erbij en bak 5 tot 6 minuten mee. Voeg de ui later toe als je van een sterkere uiensmaak houdt.
  • Hak de kruiden, zonder hardere steeltjes, grof. Meng 3 el olijfolie in een grote kom met 1 tot 2 el azijn, ¼ tl zout en peper naar smaak. Doe de krieltjes en sperziebonen met de kruiden erbij en schep om.
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden. Doe de spek/koolmix in de kom met krieltjes en hussel om. Proef en breng de salade op smaak met peper en zout.
  • Serveer de salade met de eieren bovenop.
  • Eet smakelijk!

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief