Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
nl de

Runder-shoarmasalade met bieslook-yoghurtdressing

Lichte runder-shoarmasalade met bieslook-yoghurtdressing

Trek in wat lekkers? Met dit recept staat er in een handomdraai een heerlijke salade op tafel. Deze kruidige, lichte salade met verschillende groenten en een romige dressing van yoghurt en bieslook is namelijk een topper! En dankzij de shoarmakruiden is het resultaat om van te smullen.

 

Ingrediënten:                                                                       

2 personen   

300 gram biefstukreepjes

1 rode paprika

15 gram bieslook

250 ml yoghurt

250 gram wortel

2 tomaten

½ komkommer

1 ijsbergsla

1 rode ui

1 el shoarmakruiden

 

Bereidingstijd: 15 á 20 minuten

Uit eigen keukenkastje: azijn, olijfolie, peper en zout

 

Bereiding:

  • Verwarm de heteluchtoven op 180 graden.
  • Schil de wortel en snijd hem in circa 1,5 cm grote blokjes.
  • Gril ze circa 40 minuten in de oven met wat zout en peper.
  • Halveer de paprika, verwijder de kern en snijd de paprika in circa 2 cm grote stukjes.
  • Verhit 1 el olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de biefstukreepjes, paprika en shoarmakruiden met ¼ tl zout toe.
  • Roerbak in 7-9 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Zet het vuur zo nodig iets lager.
  • Pel, halveer en snijd de ui in dunne, halve ringen.
  • Snijd de bieslook in smalle ringetjes of gebruik hiervoor een schaar.
  • Meng de helft van de yoghurt met ¾ deel van de gehakte kruiden, 1el azijn, 1el olijfolie, ½ tl zout en peper naar smaak.
  • Snijd de tomaat doormidden, verwijder de pitjes en snijd de tomaat in stukjes.
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes.
  • Snijd de ijsbergsla doormidden, verwijder de stronk en snijd de sla in dunne reepjes.
  • Doe de slareepjes in een vergiet, spoel goed schoon en laat uitlekken.
  • Als de wortel gaar is, dan haal je de wortel uit de oven.
  • Meng de ijsbergsla met de tomaatkomkommerwortelblokjes, de helft tot alle uienringen en de yoghurtdressing.
  • Verdeel de salade over de borden, verdeel de gebakken biefstukreepjes en paprika erover en bestrooi met de rest van de bieslook.
  • Eet smakelijk!

Tip: Mocht je meer koolhydraten aan het gerecht willen toevoegen, dan vervang je wortel door zoete aardappel. Let op; de zoete aardappel is al na 25 min gaar uit de oven.  

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief