Vleeswaren

Pagina 1 van 2

Wanneer je op zoek bent naar biologische vleeswaren dan ben je bij slagerij de Woeste Grond zeker aan het juiste adres. In onze webwinkel verkopen wij onder andere runderrookvlees, biologisch gerookte ontbijtspek, biologische bacon én nog veel meer. Alle producten in ons assortiment zijn vrij van antibiotica, suikers, gluten, e-nummers en andere troep. Bekijk hierboven ons complete aanbod.

Waar komen onze biologische vleeswaren vandaan?

Slagerij de Woeste Grond hecht veel waarde aan het welzijn van onze dieren. Wij vinden het dan ook uiterst belangrijk dat onze dieren een fantastisch leven hebben gehad, voordat ze uiteindelijk geslacht worden. Om dit fantastische leven te kunnen garanderen werken we samen met een aantal natuurboeren verspreid over heel Nederland. Deze boeren zorgen er onder andere voor dat onze dieren lopen in de vrije natuur, geen antibiotica toegediend krijgen en uitsluitend voedsel eten wat uit de natuur afkomstig is. Dit proef je dan ook zeker terug in onze biologische vleeswaren.

Op het moment dat onze dieren een ‘eerlijke’ leeftijd hebben bereikt zullen ze uiteindelijk overgebracht worden naar onze slagerij. Dit gebeurt in alle rust en wij proberen de dieren tijdens dit proces zo min mogelijk te laten stressen. Dit doen wij natuurlijk uit het oogpunt voor dierenwelzijn, maar daarnaast is ook bewezen dat vlees van dieren met weinig stress beter smaakt. Een win-win situatie dus.

Zodra onze dieren in de slagerij zijn aangekomen zullen de dieren geslacht worden. Met het oog op duurzaamheid gebruiken wij bijna al het vlees voor menselijke consumptie, namelijk zo’n 90%. Regulier gezien wordt er zo’n 70% van het dier gebruikt voor menselijke consumptie. Dit betekent dus dat wij vrijwel alle mogelijke gedeeltes van onze dieren gebruiken en vrijwel niks verspillen. In ieder geval kunnen we je met trots vertellen dat onze biologische vleeswaren van topkwaliteit zijn.

Bestel snel en gemakkelijk

Wanneer je biologische vleeswaren wilt bestellen bij slagerij de Woeste Grond dan kan dit eenvoudig en snel via onze webshop. Het enige wat je hoeft te doen is de producten die je wilt bestellen in je winkelwagen te plaatsen en af te rekenen. Wij accepteren verschillende betaalmethodes. Tijdens het bestelproces kan je zelf het gewenste bezorgmoment selecteren. Wanneer je voor 24:00 hebt besteld ben je in ieder geval verzekerd van een levering op de volgende dag.

Liever je bestelling afhalen? Ook dat is mogelijk door gebruik te maken van ‘PakjeGemak’. Dit is een service waarbij je een afhaalpunt van PostNL kan selecteren bij je in de buurt.

Contact opnemen

Wil je meer weten over de biologische vleeswaren in ons assortiment of ben je benieuwd naar hoe wij samenwerken met Nederlandse boeren uit heel het land? Dan ben je natuurlijk altijd vrij om contact met ons op te nemen. Bel naar 0599-727050 of stuur een e-mail naar [email protected] (verkoop/marketing) of [email protected] (slagerij). Liever langskomen? Dat is natuurlijk ook altijd mogelijk stap gerust eens bij ons binnen. We helpen je graag verder met al je vragen over onze biologische vleeswaren.

✅ Is het vlees biologisch?
Ja, onze (online) slagerij is biologisch gecertificeerd door SKAL. Alle kip en varkensvleesproducten zijn biologisch. Wij verwerken in onze slagerij ook vlees van biologische veeboeren, zodat zij het vlees van hun eigen dieren op hun eigen boerderij kunnen verkopen.

✅ Wat is grasgevoerd natuurvlees?
Grasgevoerd natuurvlees is vlees van dieren die in natuurgebieden grazen. Ze eten uitsluitend wat in de natuurgebieden te krijgen is. Bij een hele strenge winter kunnen de dieren met hooi uit het natuurgebied bijgevoerd. De Maine Anjou gaan naar de potstal waar ze ook uitsluitend hooi uit de natuurgebieden krijgen. Ze groeien dus natuurlijk op en eten 100% gras. Ze krijgen geen krachtvoer vol toevoegingen en geen maïs. Dat maakt het vlees ontzettend gezond, duurzaam en veel diervriendelijker.

✅ Waar en hoe bezorgen jullie?
Het bestellen van vlees online is als je voor het eerst besteld misschien een beetje vreemd, maar wij zorgen al jaren met veel succes door heel Nederland en België. Het gras gevoerde natuurvlees wordt door onze natuurslager Léon na het verwerken direct vacuümverpakt en ingevroren. Het vlees wordt diepgevroren op minimaal -20 graden Celsius – door een pakketbezorger - bij je thuisbezorgd.

✅ Is het vlees traceerbaar?
Jazeker! Ons natuurvlees is afkomstig van de Schotse Hooglander, Maine Anjou, Hereford, biologische varkens en Schoonebeker Schaap. Deze oerrassen leven in natuurgebieden in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. Onze keten is duurzaam en klein en het vlees heeft een duidelijke herkomstgarantie.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief