Westerwoldse buren

Tweede Pinksterdag, 20 mei, van 11.00 tot 17.00 uur

Maak kennis met onze noabers! 

Ervaar op Tweede Pinksterdag de saamhorigheid van de bewoners en ondernemers van Westerwolde. Verken het Heerlijk Westerwoldse Land van Rineke Dijkinga, proef meukvrij vlees bij Léon van slagerij De Woeste Grond, bewonder de schitterende beeldentuin van Marco Dijkstra in Ol Raive, en ontdek de serene rust van Natuurbegraafplaats Laude. Iedere buur heeft thuis iets bijzonders georganiseerd, dus er is genoeg te ontdekken en te beleven.

Kom langs en maak kennis met onze gastvrije buren uit Westerwolde, en geniet van een dag vol ontdekkingen, ontmoetingen en gezelligheid! 

HEERLIJK WESTERWOLDS LAND 
Kom binnen bij Rineke Dijkinga.

Rineke neemt je mee op voedselsafari. Ga je met ons mee? Op Tweede Pinksterdag verwelkomt Rineke je graag op ons Heerlijk Westerwolds Land. Er valt van alles te zien, te proeven, te ervaren, te leren, te ontdekken en te doen, zoals:

  • Diverse mini-safari’s en wandelingen
  • Koffie en thee met huisgemaakte lekkernijen
  • Mediterrane lunch verzorgd door chef Mim
  • Diverse kraampjes en informatiestands
  • Kunstproject

Ben je nieuwsgierig geworden? Klik dan snel op deze link voor meer informatie over de opendag op het Westerwoldse land.

 

 

DE WOESTE GROND 
Woeste slager laat zien hoe hij (natuur)vlees meukvrij verwerkt.

Léon en zijn team ontvangen jullie graag in de slagerij. Er is van alles te zien, te horen, te proeven, te leren en te doen.

11.00 – 17.00 uur: mini markt met diverse kramen, winkel open en doorlopende activiteiten zoals muziek van Troubadour Edgar en Opa’s kunstgebit.
11:00 – 12:00 uur: workshop burgers maken. Tijdens de workshop maak je gehakt, stel je kruidenmelange samen en vorm je een hamburger. Elke deelnemer krijgt zijn zelfgemaakte hamburgers (1 kg) mee naar huis.
11:30 – 14:00 uur: picknicken in de tuin. Je kunt online een picknickbox kopen of heerlijke crêpes, koffie en ijskoffie kopen bij Frans De Grebber Coffee Roasters. Zij zijn aanwezig met hun foodtruck op het terrein van de slagerij. De picknickbox bevat soep, een burger die je kunt bereiden op de BBQ, een broodje, sausjes en een salade. Deze kun je ophalen bij De Woeste Grond. Aan de bar zijn drankjes verkrijgbaar.
13:30 – 15:00 uur: workshop worst maken. Tijdens de workshop maak je gehakt, stel je kruidenmelange samen en maak je worsten. Elke deelnemer krijgt zijn zelfgemaakte worsten (±1 kg) mee naar huis.
16:00 – 17:00 uur: borreltijd! Geniet van een drankje en diverse lekkernijen.

Doorlopende kunstexpositie: Wees welkom om de werken van “It’s a Niek” te bekijken en te kopen.

Meld je direct aan bij De Woeste Grond:

 

BEELDENTUIN OL RAIVE 
(Ook open op Eerste Pinksterdag) 

Bezoek gratis de tuin van Marco Dijkstra. Marco maakt beelden van oud gereedschap (Ol Raive in het Gronings) en roestig ijzer. Op vernuftige wijze weet hij zijn dierfiguren op te bouwen uit herkenbare onderdelen van oud gereedschap. Je bent van harte welkom!

NATUURBEGRAAFPLAATS LAUDE 

Via een mooie padenstructuur kun je wandelen naar het ontvangsthuis van Natuurbegraafplaats Laude. Tijdens je wandeling van Heerlijk Westerwolds Land naar het ontvangsthuis mag je natuurlijke vondsten zoals bloemen en takken meenemen. Deze prachtige vondsten worden liefdevol geplaatst in hun bomenband. Maar je kunt ze ook verwerken in een tegeltje van klei. Natuurbegraafplaats Laude biedt dit programma & lekkernijen aan voor deze Tweede Pinksterdag:

Vanaf 11.00 uur: Proeverij van lokale lekkernijen | Blondies van Kopje Genieten uit Sellingen
13.00 – 14.00 uur: Voedsel voor de geest: Joanna Dijkstra begeleidt je graag bij het maken van een kleitegeltje.
15.00 – 16.00 uur: Rondleiding over de natuurbegraafplaats | wat is natuurbegraven en hoe draagt dit bij aan het toekomstige behoud van dit unieke bos?

Doorlopende kunstexpositie: Wees welkom in ons ontvangsthuis om de werken te bekijken. Aan de proeverijen en het maken van het tegeltje op de Natuurbegraafplaats zijn geen kosten verbonden. Als je een bijdrage wilt en kunt leveren, mag dat in hun ‘natuurpot’.

KORTOM:

Kom gluren bij 4 Westerwoldse buren

Wanneer?
Tweede Pinksterdag 2024, 20 mei 

Waar?

  • Heerlijk Westerwolds Land, Borgerschapenweg 8, Sellingen
  • De Woeste Grond, Ter Apelerstraat 16, Sellingen
  • Beeldentuin Ol Raive, Kanaalweg 1, Sellingen
  • Natuurbegraafplaats Laude, Ruiten A Kanaal Oost IV 2, 9551 XH Sellingen

Tijd?
Van 11.00 – 17.00 uur

Aanmelden?
Bij Rineke bestel je een gratis ticket als je het land wil bezoeken en mee wilt doen aan een rondleiding, dit ticket als je koffie met iets lekkers erbij wilt nuttigen. En dit ticket als je Mediterraan wilt lunchen.

Bij De Woeste Grond kan je een ticket kopen voor workshop burgers maken en workshop worst maken en een picknickbox voor de lunch kopen.

Zonder aanmelden kan je naar Beeldentuin Old raive en Natuurbegraafplaast Laude. 

 

   

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief