Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
nl de

Slawraps met pittige runderreepjes, courgette en koriander raita

Slawraps met pittige runderreepjes, courgette en koriander raita
Pittige gerechten hebben een zachte, koele tegenhanger nodig om de smaakpapillen te kalmeren. Een heerlijke yoghurtdip met komkommer en koriander zorgt voor een perfecte tegenhanger. Serveer het met courgette en tomaat. Dat wordt smullen!

Ingrediënten: 2 personen   

125 ml zure room

1 stuk babyromanasla

3 takjes peterselie

1 rode peper

300 gram biefstukreepjes

½ komkommer

4 takjes verse koriander

1 teen knoflook aanpassen

2 tomaten

1 rode ui

1 courgette

 

Bereidingstijd: 15 á 20 minuten

Uit eigen keukenkastje: olie, 1 tl suiker, 1-2 el azijn, peper en zout

 

Bereiding:

  • Was de courgette, snijd hem in de lengte in vier repen en vervolgens in gelijke plakjes van een kleine centimeter.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de peterselie en een ½ rode peper fijn.
  • Meng de biefstukreepjes met de peterselie en rode peper.
  • Verhit 1el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstukreepjes af en toe roerend 1 minuut tot ze rondom mooi bruin zijn. Neem het vlees uit de pan en zet opzij.
  • Verhit de gebruikte pan op hoog vuur en bak de courgette af en toe roerend 1 tot 2 minuten tot ze een beetje kleur hebben. Voeg dan de tomaat met een snuf zout en peper toe. Doe het vlees erbij en kook al roerend 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Neem de pan dan van het vuur.
  • Halveer, pel en snijd de ui in dunne, halve ringen. Meng 1 tot 2 el azijn met 1 tl suiker en ½ tl zout in een kommetje en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg dan de uienringen toe en roer nog eens door. Zet opzij.
  • Pel en hak of rasp de helft van de knoflook fijn. Rasp de komkommer fijn en doe de komkommerrasp in een zeef. Druk goed aan zodat er zoveel mogelijk water uitkomt.
  • Hak de koriander zonder harde steeltjes grof. Meng 2/3 van de koriander, de knoflook, zure room en de komkommerrasp in een kom. Breng de raita op smaak met peper en zout.
  • Pluk de buitenste slabladeren van de kropjes babyromanasla en hak de kern grof. Vul de slablaadjes met de gehakte sla, biefstukreepjes, gebakken groenten, een schepje raita en de uienpickle. Garneer de slawraps naar wens met koriander.
  • Eet smakelijk!

 

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief