Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
nl de

Noord Afrikaanse tajine met pastinaak, malse kip, aubergine, rozijnen en hazelnoten

Noord Afrikaanse tajine

Deze kruidige stoof van malse kip, aubergine en pastinaak is een (h)eerlijk smaakvol recept. Door de Ras el Hanout krijgt dit recept een klassiek Midden-Oosterse smaak. Het recept wordt afgemaakt met een topping van hazelnoten en geurige kruiden. Jumjum!

Ingrediënten:           

1 rode ui

1 teen knoflook

2 middelgrote pastinaken

2 tomaten

1 aubergine

250 gram biologische kippendijfilet

1 biologische kippenbouillon

1 el Ras el Hanout

3 takjes munt

3 takjes peterselie

50 gram cashewnoten

40 gram rozijnen

 

Bereidingstijd: 30 tot 40 minuten

 

Uit eigen keukenkastje: olijfolie, peper en zout

 

Bereiding:

  • Pel en hak de ui fijn.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Schil de pastinaak en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  • Snijd de tomaten in partjes.
  • Snijd de aubergine in de lengte in vieren en dan in plakken van ongeveer 1 centimeter.
  • Snijd de kippendijfilets in hapklare stukken.
  • Verhit 1 el olijfolie in een middelgrote kookpan op matig vuur en voeg de ui, knoflook, tomaat, rozijnen, de Ras el Hanout, zout en peper en de helft van het bouillonpoeder toe.
  • Schenk er 200 ml water bij en breng het geheel aan de kook.
  • Maak dan laagjes van eerst de pastinaak, dan de aubergine en tot slot de kip. Zorg ervoor dat elke laag royaal bestrooid is met Ras el Hanout.
  • Schenk er dan kippenbouillon in en voeg eventueel extra water in de pan totdat de pastinaak onder staat. Leg een deksel op de pan en stoof de groenten en kip in circa 15 tot 20 minuten op middellaag vuur.
  • Haal de deksel van de pan en kook nog eens 5 à 10 minuten, totdat de kip gaar is en de saus ingedikt.
  • Hak de noten grof en bak ze goudbruin in een droge koekenpan. Let op, ze kunnen snel verbranden! Schep de noten uit de pan.
  • Hak de peterselie met steel grof.
  • Pluk de muntblaadjes en hak ze grof.
  • Roer de helft van de kruiden door de tajine en breng hem op smaak met peper en zout.
  • Schep de tajine op en bestrooi met de noten en rest van de kruiden.
  • Smakelijk eten!

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief