Kippenvlees en biologische kip

Pagina 1 van 2

Kippenvlees is absoluut één van de meest verkochte vleessoorten in Nederland. Het is mager, erg smaakvol en zeer veelzijdig te gebruiken in gerechten. Juist omdat je er zoveel mee kunt is het zó populair. Erg zijn erg veel verschillende soorten kippenvlees te koop, tegenwoordig heb je bijvoorbeeld ook de keuze uit biologische kip. Hierdoor krijg je elke keer toch weer een iets andere beleving bij het eten ervan. Wanneer je het beste stuk vlees wilt eten is het belangrijk om op de kwaliteit van het vlees te letten. Op het moment dat je kiest voor kippenvlees uit de massa industrie zal de kwaliteit dan ook een stuk lager zijn dan wanneer je kiest voor biologische kip. Online vlees bestellen doe je dan ook het best bij De Woeste Grond, dan weet je altijd zeker dat je de beste kwaliteit krijgt.

Antibioticavrij kippenvlees kopen

Een hoop mensen zijn zich niet bewust van het soort vlees wat ze kopen en uit welke soort omstandigheden deze kip komt. Dit lijkt op het eerste ogenblik misschien ook niet zo belangrijk, maar wanneer je biologische kip voor het eerst proeft zal je zeker het verschil merken. Het kippenvlees van De Woeste Grond is afkomstig van kippen die ruimte hebben om te leven. Ze kunnen vrij lopen, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook naar buiten. Doordat de kippen dus de mogelijkheid hebben om te bewegen is het vlees magerder en beter doorbloed. Ook zijn deze omstandigheden aanzienlijk minder stressvol en dus gezonder voor de kip. Dit komt de kwaliteit van het kippenvlees dan ook ten goede. Hierdoor hoeven de kippen namelijk geen antibiotica te krijgen om ze op de been te houden. Uiteindelijk is dit dus ook beter voor jouw gezondheid. Tevens is er absoluut geen sprake van toevoegingen aan het voer van de kippen, waardoor zij een normale groei aanhouden.

Het kippenvlees in ons assortiment is niet afkomstig van kippen die rondlopen in de vrije natuur. Hoewel we dit graag zouden willen is dit helaas niet haalbaar. Waar wij wel voor zorgen is dat onze biologische kip afkomstig is van kippen die de best mogelijke leefomstandigheden hebben. Dit wil zeggen dat de kippen goed voer krijgen zonder kunstmatige toevoegingen. Er wordt geen antibiotica gegeven en de kippen hebben de ruimte om buiten rond te lopen. Hierdoor creëren wij voor onze kippen een stressvrije omgeving en dit zal je dan ook zeker terug proeven in onze biologische kip.

Kipkarkas voor het trekken van bouillon

Bij De Woeste Grond kan je naast biologische kip terecht voor kant-en-klare bouillon. Toch kan het ook leuk zijn om zelf bouillon te laten trekken met kippenvlees. Het is hierbij bijvoorbeeld weer mogelijk om andere ingrediënten te gebruiken, waardoor je zelf de smaak van de bouillon kunt bepalen. Het voordeel aan het maken van een kippenbouillon is dat je hier zeker weten een tijdje mee vooruit kunt. Daarnaast zit de bouillon vol met goede voedingstoffen die weer een positieve werking hebben op de darmen. Het trekken van bottenbouillon is erg eenvoudig en binnen no-time gebeurt. Voeg ten eerste de verschillende ingrediënten die je wilt gebruiken toe aan water. Laat deze ingrediënten vervolgens rustig koken en 24 uur lang trekken. Na deze 24 uur zal je een grote pan hebben met heerlijke bottenbouillon. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze bouillon in te vriezen.

Biologische kip bestellen

Biologische kip bestellen bij De Woeste Grond is zeer eenvoudig en heeft meerdere voordelen. Ten eerste is het mogelijk om grotere hoeveelheden aan te schaffen aangezien je het vlees zelf niet hoeft te tillen. Je hoeft er zelfs de deur niet eens voor uit. Het volgende voordeel is dat er op onze website tal van informatie beschikbaar is over al het kippenvlees in ons assortiment. Er staat bij elk soort vlees een omschrijving met meer informatie over het vlees. Zo kan jij op je gemakje bepalen welke soort biologische kip het beste bij je past.

Op het moment dat je bestelt bij De Woeste Grond weet je dat je altijd de beste kwaliteit vlees krijgt. Geen toevoegingen van onnodige stoffen met als gevolg dat jouw vlees een pure smaak krijgt. Je betaalt misschien net wat meer bij de online slager maar wat je daarvoor terug krijgt is een exclusief stuk kippenvlees waar je echt van zal genieten.

✅ Is het vlees biologisch?
Ja, onze (online) slagerij is biologisch gecertificeerd door SKAL. Alle kip en varkensvleesproducten zijn biologisch. Wij verwerken in onze slagerij ook vlees van biologische veeboeren, zodat zij het vlees van hun eigen dieren op hun eigen boerderij kunnen verkopen.

✅ Wat is grasgevoerd natuurvlees?
Grasgevoerd natuurvlees is vlees van dieren die in natuurgebieden grazen. Ze eten uitsluitend wat in de natuurgebieden te krijgen is. Bij een hele strenge winter kunnen de dieren met hooi uit het natuurgebied bijgevoerd. De Maine Anjou gaan naar de potstal waar ze ook uitsluitend hooi uit de natuurgebieden krijgen. Ze groeien dus natuurlijk op en eten 100% gras. Ze krijgen geen krachtvoer vol toevoegingen en geen maïs. Dat maakt het vlees ontzettend gezond, duurzaam en veel diervriendelijker.

✅ Waar en hoe bezorgen jullie?
Het bestellen van vlees online is als je voor het eerst besteld misschien een beetje vreemd, maar wij zorgen al jaren met veel succes door heel Nederland en België. Het gras gevoerde natuurvlees wordt door onze natuurslager Léon na het verwerken direct vacuümverpakt en ingevroren. Het vlees wordt diepgevroren op minimaal -20 graden Celsius – door een pakketbezorger - bij je thuisbezorgd.

✅ Is het vlees traceerbaar?
Jazeker! Ons natuurvlees is afkomstig van de Schotse Hooglander, Maine Anjou, Hereford, biologische varkens en Schoonebeker Schaap. Deze oerrassen leven in natuurgebieden in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. Onze keten is duurzaam en klein en het vlees heeft een duidelijke herkomstgarantie.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief