Bottenbouillon

Bottenbouillon kan gebruikt worden voor het maken van allerlei verschillende gerechten. Denk bijvoorbeeld aan soep en sauzen, maar je kunt ook je eigen creativiteit de vrije loop laten gaan. Wanneer je een echt lekker gerecht wilt maken met pure ingrediënten dan is het belangrijk dat jouw gerecht over een goede basis geschikt. Door een goede basis komt namelijk het beste van de smaak naar boven. Bij De Woeste Grond bestel je bouillon dat gemaakt is van botten van natuurvlees. Hierdoor profiteer je een heerlijke smaak, maar daarnaast draagt deze bouillon bij aan een beter milieu en een betere gezondheid.

Bottenbouillon van rund

Een runderbouillon is heerlijk van smaak en veel mensen kunnen deze smaak waarderen. Op het moment dat jij dan ook een bottenbouillon van rund aanschaft bij De Woeste Grond ben je ervan verzekerd dat er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van 100% grasgevoerd en natuurlijk rundvlees. Hierdoor zal jouw bottenbouillon heerlijk smaken wanneer je deze trekt met verschillende groentes en kruiden, zoals bijvoorbeeld ui of peper. In ieder geval kunnen wij je verzekeren dat je met de bottenbouillon in ons assortiment heerlijke soepen en sauzen kunt maken. Natuurlijk is het ook mogelijk om de bouillon te gebruiken op een andere manier. Je kunt er bijvoorbeeld je groentes in laten koken om ze meer smaak te geven.

Kippenbotten bouillon

Voor het maken van onze kippenbotten bouillon maken wij gebruik van meerdere ingrediënten. Indien we enkel en alleen de botten zouden gebruiken zou dit niet genoeg zijn om een echt rijke smaak te krijgen. De basis bestaat uit kipkarkassen en kippen nekken. Dit heeft als gevolg dat de bottenbouillon een rijke smaak heeft waarin je deze ingrediënten zeker terug zal proeven.

Een bouillon van kippenbotten wordt gebruikt in onwijs veel gerechten. Hiernaast is het bijvoorbeeld ook lekker om de bouillon een beetje op te warmen en te drinken op een koude dag. Bekijk nu ons complete assortiment aan botten en karkassen in ons assortiment van kippenvlees.

Gemaakt van pure ingrediënten

Bij online slagerij De Woeste Grond vinden wij het belangrijk om altijd producten aan te bieden die zowel goed zijn voor het milieu als voor jouw gezondheid. Daarom gebruiken wij in onze bottenbouillon niet zomaar de eerste beste botten die we kunnen krijgen. We maken namelijk gebruik van botten die afkomstig zijn van dezelfde dieren als waarvan wij het vlees aanbieden. Dit betekent dat onze bouillons afkomstig zijn van grasgevoerde dieren en vanzelfsprekend voegen wij geen onnodige ingrediënten toe aan onze bouillons. Hierdoor kan je zorgeloos genieten van de pure smaken en krijg je een bouillon van hoge kwaliteit. Zowel onze runder- als kippenbouillon zijn heerlijk en zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken. De combinatie van botten die worden getrokken met allerlei smaakvolle groentes maken dit absoluut een geweldig product.

Wat kan je allemaal maken met de bouillon?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen kan onze bottenbouillon op vele verschillende manieren gebruikt worden. Maar wat kan je nu precies allemaal maken met onze bottenbouillons? Allereerst zijn onze bouillons met name geschikt voor het maken van soepen, maar daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om er groente in te koken of de groente erboven te laten stomen. Wanneer je groente boven de bottenbouillon laat stomen zal de smaak van bouillon in de groente trekken, waardoor je een heerlijke kruidige groentemaaltijd krijgt.

Tevens kan onze bouillon gebruikt worden voor het bereiden van risotto. In ieder geval kunnen wij je verzekeren dat al onze bouillons van topkwaliteit zijn, waardoor je kunt genieten van geweldige en intense smaken. Heb je inspiratie nodig? Bekijk dan eens onze recepten-pagina.

Bestel eenvoudig

Heb jij een bouillon van botten naar wens gevonden? Dan kan je deze eenvoudig bestellen via de webwinkel van online slagerij De Woeste Grond. Plaats de bouillon die je wilt bestellen in je winkelwagen, vul je adresgegevens in en reken af via één van de beschikbare betaalmethodes. Tevens is het mogelijk om een bezorgmoment aan te geven, waardoor je zeker weet dat je het vlees in ontvangst kan nemen. Bestel nu jouw 100% natuurzuivere bottenbouillon gemaakt van kip of rund bij jouw online slager De Woeste Grond.

✅ Is het vlees biologisch?
Ja, onze (online) slagerij is biologisch gecertificeerd door SKAL. Alle kip en varkensvleesproducten zijn biologisch. Wij verwerken in onze slagerij ook vlees van biologische veeboeren, zodat zij het vlees van hun eigen dieren op hun eigen boerderij kunnen verkopen.

✅ Wat is grasgevoerd natuurvlees?
Grasgevoerd natuurvlees is vlees van dieren die in natuurgebieden grazen. Ze eten uitsluitend wat in de natuurgebieden te krijgen is. Bij een hele strenge winter kunnen de dieren met hooi uit het natuurgebied bijgevoerd. De Maine Anjou gaan naar de potstal waar ze ook uitsluitend hooi uit de natuurgebieden krijgen. Ze groeien dus natuurlijk op en eten 100% gras. Ze krijgen geen krachtvoer vol toevoegingen en geen maïs. Dat maakt het vlees ontzettend gezond, duurzaam en veel diervriendelijker.

✅ Waar en hoe bezorgen jullie?
Het bestellen van vlees online is als je voor het eerst besteld misschien een beetje vreemd, maar wij zorgen al jaren met veel succes door heel Nederland en België. Het gras gevoerde natuurvlees wordt door onze natuurslager Léon na het verwerken direct vacuümverpakt en ingevroren. Het vlees wordt diepgevroren op minimaal -20 graden Celsius – door een pakketbezorger - bij je thuisbezorgd.

✅ Is het vlees traceerbaar?
Jazeker! Ons natuurvlees is afkomstig van de Schotse Hooglander, Maine Anjou, Hereford, biologische varkens en Schoonebeker Schaap. Deze oerrassen leven in natuurgebieden in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. Onze keten is duurzaam en klein en het vlees heeft een duidelijke herkomstgarantie.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief