Rundvlees

Rundvlees is vol van smaak, heeft een fijne structuur en is veelzijdig te gebruiken. Dit vlees kan bijvoorbeeld in rijsgerechten, stoofpotjes of los gegeten worden, maar natuurlijk kan je ook je eigen creativiteit de vrije loop laten. Bij online slagerij De Woeste Grond kan je terecht voor de aanschaf van verschillende soorten vlees afkomstig van in het wild levende runderen. Het feit dat deze dieren in het wild leven zorgt ervoor dat ons rundvlees extra smaakvol is. Wil jij een lekker stuk vlees van de beste kwaliteit? Dan ben je bij online slagerij De Woeste Grond aan het juiste adres.

Schotse Hooglander vlees

Er zijn in Nederland veel gebieden waar de Schotse Hooglander leeft. Ze grazen daar rond en leven van de natuur. Dit is dan ook vele malen beter dan wanneer je runderen houdt in een stal. Verschillende organisaties houden bij hoeveel Schotse Hooglanders er in Nederland zijn en in welk gebied ze leven. Hierdoor is ons rundvlees dan ook altijd traceerbaar. Doordat de dieren vrije ruimte hebben om rond te lopen is vlees magerder en beter doorbloed. Dit komt ten goede aan de smaak van het Schotse Hooglander vlees. Wij als online slagerij bieden verschillende stukken vlees aan waarmee je allerlei gerechten kunt maken. Het vet wat aan het Schotse Hooglander vlees zit voegt smaakt toe en daarnaast is het vlees erg sappig.

Het vlees van de Maine Anjou

De Maine Ajou is een rund wat is ontstaan vanuit een kruising tussen de Mancelle en een Durham. De Mancelle is een melkkoe en een Durham is een échte vleeskoe. De Maine Ajou is een ras wat vroegrijp is en beschikt over goede kwaliteiten. Doordat de koeien de ruimte hebben om los te lopen smaakt het Maine Ajou rundvlees geweldig. Ook dit vlees leveren wij zonder toevoegingen je krijgt dus gewoon 100% grasgevoerd en natuurlijk vlees. Met onze stooflappen maak je bijvoorbeeld een heerlijk stoofpotje met een lekkere saus en groente. Een kogelbiefstuk aan de andere kant is heerlijk om te eten met groente en eventueel een glaasje rode wijn erbij.

Hereford rundvlees kiezen

Het vlees van de Hereford koe heeft een gezonde werking op het lichaam. Koeien die veel rondlopen en grazen zullen zorgen voor vlees wat rijk is aan omega 3-vetzuren. Naast dat dit rundvlees dus gezond is voor het lichaam is het vlees vol van smaak en in veel gerechten te gebruiken. Het Hereford vlees is zeer mals en sappig. Het vet wat in het vlees zit smelt tussen het bakken waardoor er een heerlijke smaak vrij komt. Door het vrijkomende vet heb je zelf weinig vet nodig om het vlees te bakken.

Bottenbouillon van runderbotten

Runderbotten hoeven niet weggegooid te worden. Je kunt hiermee namelijk een erg goede runderbouillon laten trekken. Het is erg makkelijk om dit zelf te doen en je kunt hier alle smaken aan toevoegen die je maar wilt. Doe de botten in de pan en zorg dat deze helemaal onder water staan. Vervolgens is het mogelijk om diverse groenten en kruiden toe te voegen voor extra smaak. Dit geheel breng je aan de kook en laat je vervolgens 24 uur staan. Je kan de bouillon passeren door gebruik te maken van een passeerdoek. De rundvlees bottenbouillon kan worden ingevroren en is te gebruiken in diverse gerechten.

Bestellen bij De Woeste Grond

Als je rundvlees gaat kopen is het logisch dat je de beste kwaliteit en de meest lekkere smaken wilt. Hiervoor is het noodzakelijk dat er goed met de dieren wordt omgegaan en dat de dieren de juiste voeding binnenkrijgen. Wij staan volledig garant voor de kwaliteit van ons vlees. Op het moment dat je het vlees gaat bestellen kan je zelf een bezorgmoment kiezen, waardoor je zeker weet dat je thuis bent op het moment dat wij je vlees komen bezorgen. Bestel nu het smaakvolste grasgevoerde rundvlees bij online slager De Woeste Grond.

✅ Is het vlees biologisch?
Ja, onze (online) slagerij is biologisch gecertificeerd door SKAL. Alle kip en varkensvleesproducten zijn biologisch. Wij verwerken in onze slagerij ook vlees van biologische veeboeren, zodat zij het vlees van hun eigen dieren op hun eigen boerderij kunnen verkopen.

✅ Wat is grasgevoerd natuurvlees?
Grasgevoerd natuurvlees is vlees van dieren die in natuurgebieden grazen. Ze eten uitsluitend wat in de natuurgebieden te krijgen is. Bij een hele strenge winter kunnen de dieren met hooi uit het natuurgebied bijgevoerd. De Maine Anjou gaan naar de potstal waar ze ook uitsluitend hooi uit de natuurgebieden krijgen. Ze groeien dus natuurlijk op en eten 100% gras. Ze krijgen geen krachtvoer vol toevoegingen en geen maïs. Dat maakt het vlees ontzettend gezond, duurzaam en veel diervriendelijker.

✅ Waar en hoe bezorgen jullie?
Het bestellen van vlees online is als je voor het eerst besteld misschien een beetje vreemd, maar wij zorgen al jaren met veel succes door heel Nederland en België. Het gras gevoerde natuurvlees wordt door onze natuurslager Léon na het verwerken direct vacuümverpakt en ingevroren. Het vlees wordt diepgevroren op minimaal -20 graden Celsius – door een pakketbezorger - bij je thuisbezorgd.

✅ Is het vlees traceerbaar?
Jazeker! Ons natuurvlees is afkomstig van de Schotse Hooglander, Maine Anjou, Hereford, biologische varkens en Schoonebeker Schaap. Deze oerrassen leven in natuurgebieden in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. Onze keten is duurzaam en klein en het vlees heeft een duidelijke herkomstgarantie.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief