Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
nl de

Rundvlees

Rundvlees is smaakvol, heeft een fijne textuur en is zeer veelzijdig te gebruiken. Het kan in rijstgerechten, stoofpotjes of los gegeten worden. Het is dan ook een erg populaire vleessoort. Wij bieden het aan van verschillende in het wild levende runderen. Dat deze dieren in het wild leven voegt ook absoluut weer toe aan de smaak van het vlees maar hierover lees je later meer. Wil jij een lekker stukje vlees van de beste kwaliteit, lees dan verder en ontdek meer over de soorten rundvlees die wij hier aanbieden.

Schotse Hooglander vlees

Er zijn in Nederland veel gebieden waar de Schotse Hooglander leeft. Ze grazen daar rond en leven van de natuur, wat vele malen beter is voor het milieu als het houden van de runderen in een stal. Er wordt erg goed bijgehouden welke dieren dit zijn en hoeveel dieren er in het gebied leven. Hierdoor is het vlees dan ook altijd traceerbaar. Doordat de dieren vrije ruimte hebben om rond te lopen is het mager vlees en is de smaak optimaal. Wij bieden verschillende delen aan waardoor je hiermee allerlei gerechten kunt maken met verschillende smaken. Het vet wat er aan het Schotse Hooglander vlees zit voegt echt toe aan de smaak en het vlees is erg sappig.

Het vlees van de Maine Anjou

De Maine Anjou is een rund wat is ontstaan vanuit een kruising tussen de Mancelle en een Durham. De Mancelle is een melkkoe en een Durham is een echte vleeskoe. Het is een ras wat vroegrijp is en goede kwaliteiten heeft. Doordat de koeien de ruimte hebben om los te lopen smaakt het Maine Anjou vlees een stuk beter. Ook hierbij krijg je vlees zonder alle extra’s waar je niet om hebt gevraagd. Gewoon 100% grasgevoerd en natuurlijk vlees. Met de stooflappen maak je bijvoorbeeld een heerlijk stoofpotje met een lekkere saus en groente en een kogelbiefstuk is heerlijk om te eten met groente en natuurlijk een glaasje rode wijn erbij.

Hereford rundvlees kiezen

Het vlees van de Hereford koe heeft een gezonde uitwerking op het lichaam. Koeien die veel rondlopen en grazen zullen zorgen voor vlees wat rijk is aan omega 3 vetzuren. Naast dat het gezond is om te eten is het ook erg smaakvol en in veel gerechten te gebruiken. Het Hereford vlees is zeer mals en sappig. Het vet wat in het vlees zit smelt tussen het bakken waardoor er een heerlijke smaak vrij komt. Door dit vet heb je ook niet zoveel vet nodig om het vlees te bakken. Hereford runvlees is een erg goede keuze.

Bottenbouillon van runderbotten

Runderbotten hoeven niet weggegooid te worden. Je kunt hiermee namelijk een erg goede bouillon laten trekken. Het is erg makkelijk om dit zelf te doen en je kunt hier alle smaken aan toevoegen die je maar wilt. Je doet de botten in de pan en zorgt dat deze helemaal onder water staan. Hier kun je diverse groentes en kruiden aan toevoegen voor extra smaak. Dit geheel breng je aan de kook en laat je vervolgens 24 uur zo staan. Je passeert dit door een vergiet met passeerdoek. De rundvlees bottenbouillon kan ingevroren worden en gebruikt worden in diverse gerechten.

Rundvlees kopen bij De woeste Grond

Als je vlees gaat kopen is het logisch dat je de beste kwaliteit en de meest lekkere smaken wilt. Hiervoor is het nodig dat er goed met de dieren wordt omgegaan en dat zij de juiste voeding binnen krijgen. Wij staan volledig garant voor de kwaliteit van ons vlees. Je mag zelf een bezorgmoment kiezen waardoor je zeker weet thuis te zijn op het moment van levering. Bestel het smaakvolste grasgevoerde rundvlees bij online slager De Woeste Grond.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief