Botten en organen

Botten en Organen

Grasgevoerde runderbotten kopen? Neem dan snel eens een kijkje in het assortiment van De Woeste Grond. Wij zijn al jarenlang de ‘meukvrije’ producent van grasgevoerd natuurvlees. Dit houdt in dat wij al ons vlees zelf verwerken in onze eigen slagerij en geen antibiotica toevoegen om de houdbaarheid van het vlees te verlengen of bijvoorbeeld smaakstoffen toevoegen om het vlees extra smaak mee te geven. Dit is dan ook niet nodig, omdat al onze dieren leven in hun eigen natuurlijke habitat. Deze natuurlijke omgeving maakt het vlees extra smaakvol. Lees verder voor meer informatie over onze biologische runderbotten.

Runderbotten en organen zijn botten en organen die (je raadt het al) van runderen afkomstig zijn. Een mannelijk rund wordt een stier genoemd en een vrouwelijk rund noemen we een koe. In Nederland verdelen we de runderen in drie verschillende groepen, namelijk melkrassen, vleesrassen en dubbelrassen. De melkrassen worden gehouden voor enkel en alleen de productie van melk. Bij De Woeste Grond houden we uitsluitend vleesrassen die we gebruiken voor de productie van vlees.

We verwerken al ons rundervlees in onze eigen slagerij die voldoet aan de strengste eisen voor het verwerken van vlees. Hiernaast is onze slagerij tevens biologisch gecertificeerd en wordt deze regelmatig gecontroleerd door SKAL. De medewerkers in onze slagerij zijn op de hoogte van alle regels en daarnaast hebben zij allen een certificaat behaald om in onze slagerij te mogen werken.

Zodra het vlees onze slagerij binnenkomt gaan onze slagers aan de slag met de verwerking van het vlees. Vanzelfsprekend hechten wij tijdens het snijden van het vlees rekening met een goede hygiëne. Voordat het vlees in stukken wordt gesneden, wordt het vlees eerst uitgebeend. Dit betekent dus dat de botten uit het vlees worden gesneden. Zo ontstaan dus onze biologische runderbotten. Wil jij dus grasgevoerde runder organen of botten kopen? Dan zit je bij De Woeste Grond dus zeker goed.

Waarom kiezen voor De Woeste Grond?

Er zijn duizenden slagers in Nederland en we horen je dan ook denken: “Waarom zou ik kiezen voor slagerij De Woeste Grond?”. Wij snappen deze gedachte natuurlijk, maar graag vertellen we je de voordelen van onze slagerij en hetgeen waar we uniek in zijn. Wat ons namelijk uniek maakt is dat onze botten en organen afkomstig zijn van dieren die uitsluitend in de vrije natuur lopen. Wij werken namelijk nauw samen met verschillende natuurboeren die écht houden van hun dieren en ervoor zorgen dat de runderen een fantastisch leven hebben. Dit proef je dan ook zeker terug in ons vlees.

Grasgevoerde runderbotten kopen

Wil jij nu grasgevoerde runderbotten kopen dan kan dit gemakkelijk via onze webshop. Plaats de producten die je wilt gemakkelijk in je winkelwagen en reken af. Tijdens het bestelproces kan je zelf een bezorgmoment uitkiezen. Wanneer je voor 24:00 besteld, wordt je bestelling in ieder geval de volgende dag geleverd. Zo kan je dus binnen no-time aan de slag met het maken van je eigen runderbouillon. Grasgevoerde runderbotten kopen? Dat doe je bij slagerij De Woeste Grond.

✅ Is het vlees biologisch?
Ja, onze (online) slagerij is biologisch gecertificeerd door SKAL. Alle kip en varkensvleesproducten zijn biologisch. Wij verwerken in onze slagerij ook vlees van biologische veeboeren, zodat zij het vlees van hun eigen dieren op hun eigen boerderij kunnen verkopen.

✅ Wat is grasgevoerd natuurvlees?
Grasgevoerd natuurvlees is vlees van dieren die in natuurgebieden grazen. Ze eten uitsluitend wat in de natuurgebieden te krijgen is. Bij een hele strenge winter kunnen de dieren met hooi uit het natuurgebied bijgevoerd. De Maine Anjou gaan naar de potstal waar ze ook uitsluitend hooi uit de natuurgebieden krijgen. Ze groeien dus natuurlijk op en eten 100% gras. Ze krijgen geen krachtvoer vol toevoegingen en geen maïs. Dat maakt het vlees ontzettend gezond, duurzaam en veel diervriendelijker.

✅ Waar en hoe bezorgen jullie?
Het bestellen van vlees online is als je voor het eerst besteld misschien een beetje vreemd, maar wij zorgen al jaren met veel succes door heel Nederland en België. Het gras gevoerde natuurvlees wordt door onze natuurslager Léon na het verwerken direct vacuümverpakt en ingevroren. Het vlees wordt diepgevroren op minimaal -20 graden Celsius – door een pakketbezorger - bij je thuisbezorgd.

✅ Is het vlees traceerbaar?
Jazeker! Ons natuurvlees is afkomstig van de Schotse Hooglander, Maine Anjou, Hereford, biologische varkens en Schoonebeker Schaap. Deze oerrassen leven in natuurgebieden in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. Onze keten is duurzaam en klein en het vlees heeft een duidelijke herkomstgarantie.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief