Varkensvlees met tonnato, geroosterde aubergine en courgette

Varkensvlees met tonnato, geroosterde aubergine en courgette
Een traditioneel recept uit Italië is vitello tonnato. Het gerecht bestaat uit koud gesneden kalfsvlees met tonijnsaus. Dit gerecht is net even anders. Het resultaat is mals varkensvlees met geroosterde courgette en aubergine. Daarbij komt de heerlijke tonijnsaus met tomaat en verse kruiden.

Ingrediënten voor 2 personen
1 el barahat kruiden
250 gram hamlappen
1 blikje tonijn
1 citroen
1 tenen knoflook
1 rode ui
2 tomaten
1 aubergine
1 courgette

Uit eigen keukenkastje: mayonaise, peper en zout

Bereidingstijd: 30 tot 40 minuten

Bereiding:

  • Verwarm de oven tot 220°C.
  • Snijd de tomaten in reepjes.
  • Snijd de courgette en de aubergine in dunne plakken.
  • Verdeel de courgette en aubergine over een bakplaat met bakpapier. Druppel er 2 el olijfolie over, bestrooi de groenten met barahat kruiden en zout en peper. Bak ze in 20 minuten gaar en goudbruin in de oven.
  • Pel en snijd de rode ui in gelijke blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Rasp de citroenschil fijn en pers de citroen uit.
  • Verhit een kleine kookpan op middelhoog vuur met 1 el olijfolie. Voeg de knoflook en 1/3 van de rode ui toe en bak 4 minuten.
  • Voeg de tonijn toe, roer door en neem de pan van het vuur.
  • Voeg 2 el mayonaise toe en pureer glad.
  • Breng de saus op smaak met de citroenrasp en het citroensap, voeg eventueel een beetje olijfolie toe en proef of je nog zout en peper wilt toevoegen.
  • Bak de rest van de ui in een koekenpak goudbruin. Haal de ui uit de pan en bak in dezelfde pan de hamlappen. Bak de hamlapjes in 2 minuten aan beide kanten lichtbruin. Draai het vuur lager en braad de lapjes in ongeveer 15 minuten verder gaar. Keer ze halverwege. Voeg daarna de ui er weer aan toe.
  • Verdeel de ovengroenten over de borden en verdeel de tomaat en gebakken rode ui erover. Leg het vlees erop en schep de tonijnsaus erover.
  • Serveren maar!

Tip: Voeg voor extra frisheid nog wat kappertjes toe aan de tonnato.

 

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief