Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
nl de

Biefstuk met een groente pannetje en gehakte kruiden

Biefstuk met een groente pannetje en gehakte kruiden

Met dit gerecht zit je zo aan tafel. Bovendien zit dit gerecht vol met vitamines en de mensen die koolhydraatarm willen eten komen ook aan hun trekken! Mocht je wel wat meer koolhydraten willen eten, dan kan je de linzen eraan toevoegen. Het gerecht maken we af met heerlijke biefstuk en gehakte kruiden. Dat wordt pas (h)eerlijk genieten!                                                             

Ingrediënten:                                                                        

2 personen

1 rode ui

1 rode paprika

100 gram cherrytomaatjes

3 steeltjes peterselie

3 steeltjes koriander

150 gram wortel

1 kleine venkel

1 teen knoflook

250 gram biefstukreepjes

310 gram voorgekookte linzen

 

Bereidingstijd: 20 á 30 minuten

 Uit eigen keukenkastje: azijn, olijfolie, peper en zout

 

Bereiding:

  • Pel en hak de ui fijn.
  • Verwijder de kern van de paprika en snijd in blokjes.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Snijd de verse kruiden, zonder steeltjes, fijn.
  • Schil de wortel en snijd in gelijke stukjes van een kleine centimeter.
  • Snijd de venkel doormidden en verwijder de kern. Snijd de venkel in dunne repen van een kleine centimeter.
  • Pers de knoflook en verhit 1 el olijfolie in een middelgrote kookpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 30 seconden
  • Voeg de wortel en venkel met 1/8 tot 1/4 tl zout toe en kook ze 4 tot 5 minuten mee tot ze zachter zijn.
  • Giet de linzen af in een zeef en spoel ze om met water.
  • Voeg dan de linzen aan de groente pan toe en bak ze 3 tot 4 minuten mee.
  • Roer eerst de tomaat en paprika door de linzen en voeg dan ¾ van de gehakte kruiden toe. Breng de linzen op smaak met peper en zout naar wens.
  • Verhit 1el olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de biefstukreepjes met 1/8 tl zout toe. Bak het vlees in 2 tot 3 minuten rondom goudbruin en net gaar. Schep het vlees uit de pan en leg op een bord opzij.
  • Maak een dressing van 2 a 3 el olijfolie, 2 el azijn en een snuf peper en zout. Roer de dressing door het linzenpannetje.
  • Schep het groente pannetje op en verdeel de biefstukreepjes erover. Bestrooi met de rest van de verse kruiden.
  • Eet smakelijk!

Tip: Laat de linzen achterwege en het gerecht is koolhydraatarm.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief