Risotto met varkensreepjes, courgette, gekonfijte tomaatjes en verse kruiden

Risotto met varkensreepjes, courgette, gekonfijte tomaatjes en verse kruiden

Hier wordt een mens toch blij van; risotto! Terwijl je in een pan een romige risotto met geurige kruiden roert, bak je in een andere pan de varkensreepjes. Serveer de sappige cherrytomaatjes met knoflook. Lekkerrrr!

Ingrediënten voor 2 personen
500 ml bottenbouillon kip
75 gram Italiaanse kaas
250 gram hamlappen
250 gram cherrytomaten
3 takjes peterselie
150 gram risottorijst
1 courgette
1 teen knoflook
1 ui
Uit eigen keukenkastje: olijfolie, boter, peper en zout

Bereidingstijd: 30 á 40 minuten

Bereiding:

 • Breng bottenbouillon met 200 water aan de kook.
 • Pel en hak de ui en knoflook fijn. Pluk de peterselieblaadjes en hak ze fijn.
 • Snijd de courgette in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in gelijke reepjes van een kleine centimeter dik en 5 centimeter lang.
 • Verhit 1 el olijfolie in een middelgrote kookpan of wok op middelhoog vuur en fruit de ui en 1 minuut.
 • Voeg de risottorijst aan de pan toe en bak in 1 minuut glazig.
 • Voeg 1/3 van de bouillon toe. Kook al roerend tot de bouillon is opgenomen en herhaal het toevoegen van de bouillon in delen totdat de rijst romig en gaar is, dit duurt 18 tot 25 minuten.
 • Verhit 1 el olijfolie in een middelgrote koekenpan op hoog vuur en bak de cherrytomaten met de rest van de knoflook 2 tot 3 minuten, tot de velletjes openbarsten. Breng op smaak met peper en zout en neem de tomaten uit de pan.
 • Snij de hamlappen in reepjes. Maak de pan niet schoon en verhit de gebruikte koekenpan opnieuw op hoog vuur en voeg, indien nodig, een scheutje olie toe. Bak de varkensreepjes in deze pan en breng op smaak met zout en peper. Voeg na 2 minuten de courgette eraan toe. Bak de ingrediënten gaar en houd de pan warm.
 • Rasp de kaas fijn boven de risotto en roer de gehakte peterselie erdoor. Voeg voor een extra romige textuur 1 el boter toe.
 • Breng op smaak met peper en zout.
 • Serveer de risotto met de varkensreepjes, courgette en de tomaatjes. Bestrooi eventueel met de rest van de peterselie.

Eet smakelijk!

✅ Is het vlees biologisch?
Ja, onze (online) slagerij is biologisch gecertificeerd door SKAL. Alle kip en varkensvleesproducten zijn biologisch. Wij verwerken in onze slagerij ook vlees van biologische veeboeren, zodat zij het vlees van hun eigen dieren op hun eigen boerderij kunnen verkopen.

✅ Wat is grasgevoerd natuurvlees?
Grasgevoerd natuurvlees is vlees van dieren die in natuurgebieden grazen. Ze eten uitsluitend wat in de natuurgebieden te krijgen is. Bij een hele strenge winter kunnen de dieren met hooi uit het natuurgebied bijgevoerd. De Maine Anjou gaan naar de potstal waar ze ook uitsluitend hooi uit de natuurgebieden krijgen. Ze groeien dus natuurlijk op en eten 100% gras. Ze krijgen geen krachtvoer vol toevoegingen en geen maïs. Dat maakt het vlees ontzettend gezond, duurzaam en veel diervriendelijker.

✅ Waar en hoe bezorgen jullie?
Het bestellen van vlees online is als je voor het eerst besteld misschien een beetje vreemd, maar wij zorgen al jaren met veel succes door heel Nederland en België. Het gras gevoerde natuurvlees wordt door onze natuurslager Léon na het verwerken direct vacuümverpakt en ingevroren. Het vlees wordt diepgevroren op minimaal -20 graden Celsius – door een pakketbezorger - bij je thuisbezorgd.

✅ Is het vlees traceerbaar?
Jazeker! Ons natuurvlees is afkomstig van de Schotse Hooglander, Maine Anjou, Hereford, biologische varkens en Schoonebeker Schaap. Deze oerrassen leven in natuurgebieden in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. Onze keten is duurzaam en klein en het vlees heeft een duidelijke herkomstgarantie.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief