Schapenvlees

Het vlees van een schaap is erg lekker en zeer mals. Hierdoor is het erg geliefd in bepaalde gerechten. Zeker wanneer je kiest voor goede kwaliteit zal je merken dat er een wereld van verschil is. Zo zorgen wij dat het schaap vrij rond kan lopen en een natuurlijk dieet heeft en dat merk je echt. Wij bieden schapenvlees aan op verschillende manieren waardoor je hiermee toch steeds weer een beetje variatie hebt. Lees verder en ontdek meer over dit heerlijke malse vlees wat wij als online slager aanbieden.

Schapenvlees in verschillende gerechten

Doordat het vlees wordt aangeboden in verschillende vormen kun je hier erg veel mee. Het combineert ook erg makkelijk met allerlei soorten groente. Wij hebben een gerechten pagina waarbij je allerlei heerlijke inspiratie kunt vinden. Als je zelf een gerecht hebt wat gemaakt wordt hiermee kun je deze ook toevoegen en het delen met anderen. Zo kun je er bijvoorbeeld hele lekkere rijstgerechten en soepen mee maken. De soep bereid je dan uiteraard met een zelfgemaakte bouillon.

Orgaanvlees van het schaap

Orgaanvlees is erg gezond en het is een bron van gezonde voedingsstoffen. Als het goed bereid wordt is de smaak heerlijk en is het erg mals. Het is niet te vergelijken met andere soorten schapenvlees waardoor het een heerlijke delicatesse is. Zo kun je bijvoorbeeld een schapenhart heerlijk laten sudderen in een bouillon. De lever daarentegen bak je even kort aan in dikke plakken en dit is heerlijk te eten met verschillende groentesoorten. Doordat op deze manier ook de organen allemaal benut worden, wordt er geen vlees verspild. Ga je schapenvlees kopen, overweeg dan absoluut eens het orgaanvlees voor de afwisseling.

Bouillon trekken van schapenbotten

Je kunt bouillon kant en klaar kopen en zelfs in de vorm van een blokje. Toch is er niets echt hetzelfde als een bouillon die je thuis hebt laten trekken met al jouw favoriete ingrediënten. Het is erg makkelijk om te doen en kost weinig moeite. Het enige wat je nodig hebt is wat geduld. Je doet de botten in een pan met water, appelazijn en Keltisch zeezout. Hieraan kun je uiteraard ook verschillende groentesoorten aan toevoegen voor meer smaak. Dit geheel breng je aan de kook en laat je voor 24 uur lekker trekken. Hierna zeef je het geheel en is de bouillon klaar. Je kunt hier bijvoorbeeld soep of sauzen mee maken. Schapenvlees is een geweldige basis voor een lekkere bottenbouillon.

Kiezen voor kwaliteit

Vlees is een luxeproduct en het is dan ook eigenlijk niet de bedoeling hier zoveel van te consumeren Wanneer je een goed stuk schapenvlees aanschaft kun je zoveel meer genieten van de smaak hiervan. De schapen waarvan wij het vlees aanbieden zijn grasgevoerd en leven een zo vrij mogelijk leven. Er wordt geen gebruik gemaakt van antibiotica of hormonen om ze sneller te laten groeien. Hierdoor krijg je een stuk puur natuurlijk en grasgevoerd vlees. Op deze manier kun je genieten van de smaak zonder de nadelen die vlees uit de massa industrie met zich meebrengen. Je betaalt iets meer maar daarvoor terug krijg je ook meer maar dan in kwaliteit.

Schapenvlees kopen bij De Woeste Grond

Wij bieden uitsluitend vlees aan waarvan wij 100% garant durven te staan voor de kwaliteit. Dat is alleen mogelijk als wij weten waar het vlees vandaan komt en hoe er met de dieren wordt omgegaan. Daarom maken wij geen gebruik van grote stallen met schapen die dicht op elkaar staan. Dit is voor de dieren ook een stressvolle situatie en dat heeft geen positieve uitwerking op het vlees. Je betaalt bij ons iets meer maar je krijgt daarvoor een hoop terug. De beste kwaliteit schapenvlees zonder ongezonde toevoegingen en een aanzienlijk lagere Carbon footprint. Koop schapenvlees bij de online slager De Woeste Grond en je krijgt altijd een exclusief stuk vlees thuis gestuurd. Online vlees bestellen heeft zo veel voordelen.

✅ Is het vlees biologisch?
Ja, onze (online) slagerij is biologisch gecertificeerd door SKAL. Alle kip en varkensvleesproducten zijn biologisch. Wij verwerken in onze slagerij ook vlees van biologische veeboeren, zodat zij het vlees van hun eigen dieren op hun eigen boerderij kunnen verkopen.

✅ Wat is grasgevoerd natuurvlees?
Grasgevoerd natuurvlees is vlees van dieren die in natuurgebieden grazen. Ze eten uitsluitend wat in de natuurgebieden te krijgen is. Bij een hele strenge winter kunnen de dieren met hooi uit het natuurgebied bijgevoerd. De Maine Anjou gaan naar de potstal waar ze ook uitsluitend hooi uit de natuurgebieden krijgen. Ze groeien dus natuurlijk op en eten 100% gras. Ze krijgen geen krachtvoer vol toevoegingen en geen maïs. Dat maakt het vlees ontzettend gezond, duurzaam en veel diervriendelijker.

✅ Waar en hoe bezorgen jullie?
Het bestellen van vlees online is als je voor het eerst besteld misschien een beetje vreemd, maar wij zorgen al jaren met veel succes door heel Nederland en België. Het gras gevoerde natuurvlees wordt door onze natuurslager Léon na het verwerken direct vacuümverpakt en ingevroren. Het vlees wordt diepgevroren op minimaal -20 graden Celsius – door een pakketbezorger - bij je thuisbezorgd.

✅ Is het vlees traceerbaar?
Jazeker! Ons natuurvlees is afkomstig van de Schotse Hooglander, Maine Anjou, Hereford, biologische varkens en Schoonebeker Schaap. Deze oerrassen leven in natuurgebieden in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. Onze keten is duurzaam en klein en het vlees heeft een duidelijke herkomstgarantie.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief