Hereford vlees

Pagina 1 van 2

Rundvlees is lekker en erg veelzijdig te gebruiken in allerlei maaltijden. Hierdoor wordt het erg veel gekocht. Dit vaak zonder het besef dat niet elk soort vlees afkomstig is van hetzelfde koeienras. Door de verschillende rassen met diverse eigenschappen is er onwijs veel variatie. Het Hereford vlees zoals wij aanbieden is niet te vergelijken met anderen. Wij vertellen je natuurlijk graag meer over dit ras en het vlees wat er voortkomt uit deze koeien.

Hoe leeft de Hereford koe?

In veel landen wordt dit ras koeien voornamelijk gebruikt voor het vlees. De dieren worden daarvoor ook gehouden en gefokt. Hier in Nederland is dat niet zozeer het geval en worden ze vooral gebruikt voor het bijhouden van natuurgebieden of als hobbydier. Het grootste deel van deze koeien loopt dus gewoon buiten rond te grazen voor de duur van zijn leven. Dit is natuurlijk wat wij graag zien omdat zij hierdoor veel beweging krijgen en een natuurlijk dieet hebben. Hierdoor heeft het Hereford vlees wat wij aanbieden een unieke en heerlijke smaak.

Heerlijk om te laten sudderen

Je kunt dit vlees op verschillende manieren bereiden waardoor je er zo onwijs veel mee kunt. Wat natuurlijk heerlijk is en een echte favoriet is, is vlees laten sudderen. Hierdoor wordt het zo mals dat het uit elkaar valt. Het vlees smelt weg in je mond en smaakt verrukkelijk bij verschillende groentes. Wat is er nou lekkerder als een stoofpotje op een koudere dag? Het laten sudderen van Hereford vlees kost je best wat tijd maar dit is absoluut de moeite waard zodra je het resultaat proeft.

Vrij van toevoegingen en antibiotica

Vlees begon ooit als luxe product en dat is hoe wij dit nog steeds zien. Het is niet de bedoeling om er kilo’s per week van te consumeren. Helaas wordt het vaak wel op die manier gebruikt en zo is het dus de voornaamste vulling van het bord. Dit heeft erg grote nadelen wanneer je graag geniet van een lekker stuk vlees. Er wordt helaas nog wel eens gebruik gemaakt van hormonen, antibiotica en andere onnatuurlijke middelen om een stuk vlees zo snel mogelijk op jouw bord te krijgen. Dit is zoals je vast wel kunt bedenken erg ongezond. Naast jouw gezondheid is er natuurlijk ook het welzijn van de dieren wat telt. Daarom bieden wij als online slager Hereford vlees aan wat 100% grasgevoerd natuurvlees is zonder antibiotica.

Bestel Hereford vlees online

Online vlees bestellen en dit thuis laten bezorgen lijkt misschien een beetje vreemd maar het heeft ook zeker zo zijn voordelen. Zo heb je meer informatie tot je beschikking zodat je een betere keuze kunt maken. Daarnaast weet je bij ons altijd wat je mag verwachten als het op de kwaliteit aankomt. Alle Hereford vlees is 100% grasgevoerd, de koeien lopen rond in natuurgebieden en hebben dan ook een goed leven gehad. Bestel vlees zonder ongewenste toevoegingen online vanuit het assortiment van De Woeste Grond.

✅ Is het vlees biologisch?
Ja, onze (online) slagerij is biologisch gecertificeerd door SKAL. Alle kip en varkensvleesproducten zijn biologisch. Wij verwerken in onze slagerij ook vlees van biologische veeboeren, zodat zij het vlees van hun eigen dieren op hun eigen boerderij kunnen verkopen.

✅ Wat is grasgevoerd natuurvlees?
Grasgevoerd natuurvlees is vlees van dieren die in natuurgebieden grazen. Ze eten uitsluitend wat in de natuurgebieden te krijgen is. Bij een hele strenge winter kunnen de dieren met hooi uit het natuurgebied bijgevoerd. De Maine Anjou gaan naar de potstal waar ze ook uitsluitend hooi uit de natuurgebieden krijgen. Ze groeien dus natuurlijk op en eten 100% gras. Ze krijgen geen krachtvoer vol toevoegingen en geen maïs. Dat maakt het vlees ontzettend gezond, duurzaam en veel diervriendelijker.

✅ Waar en hoe bezorgen jullie?
Het bestellen van vlees online is als je voor het eerst besteld misschien een beetje vreemd, maar wij zorgen al jaren met veel succes door heel Nederland en België. Het gras gevoerde natuurvlees wordt door onze natuurslager Léon na het verwerken direct vacuümverpakt en ingevroren. Het vlees wordt diepgevroren op minimaal -20 graden Celsius – door een pakketbezorger - bij je thuisbezorgd.

✅ Is het vlees traceerbaar?
Jazeker! Ons natuurvlees is afkomstig van de Schotse Hooglander, Maine Anjou, Hereford, biologische varkens en Schoonebeker Schaap. Deze oerrassen leven in natuurgebieden in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. Onze keten is duurzaam en klein en het vlees heeft een duidelijke herkomstgarantie.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief