Rundergehakt met runderlever
Grasgevoerd rundergehakt met lever bevat 1 deel runderlever en 4 delen rundergehakt. Je kan er hamburgers en gehaktballen van maken, maar het kan ook door pasta's, in ovenschotels en tortilla's.
Verpakt à 300 gram.
Prijs per kg €13,65.
Ingrediënten:
100% grasgevoerd rundvlees.
Bereiding:
- Haal het gehakt uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
- Meng het gehakt met de eidooier, paneermeel, gehaktkruiden en zout.
- Laat dit mengsel ± 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
- Vorm er ballen van.
- Smelt de roomboter in de ban.
- Bak de ballen in de roomboter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
- Blus vlees af met ± 0,25 liter water en laat de ballen met de deksel schuin op de pan een halfuurtje in de pan lekker sudderen.